MMmmm, parca simt gustul acestei prajituri, este divinaaaa !! Va multumesc Lili, este delicioasa si arata foarte bine, am sa o fac foarte des, am trecut-o la preferate.
Am facut unele modificari,si am sa va dau reteta dupa cum am facut-o eu, reteta o gasiti si la Lili, inca o data miii de multumiri!!
Ingrediente:
Blatul 1:
7 albusuri
4 linguri apa
150 gr zahar
7 linguri cu faina
1 lingurita praf de copt
1 lingura cacao
Blatul 2:
7 galbenusuri
100 gr zahar pudra
2 linguri de ulei
1 lingurita praf de copt
130 gr faina
Crema:
1/2 kg piersici
500 ml apa
150 gr zahar
1 budinca vanilie Dr Oetker
1 plic gelatina Dr Oetker
125 gr unt
100 gr mouse de ciocolata / crema de ciocolata
In primul rand incalziti cuptorul.
Apoi, ne ocupam de budinca de piersici, spalam piersicile si scoatem samburii ( se taie in doua ).
Se pune la fiert apa cu zaharul ( se pastreaza 2 linguri ) si cand da in clocot, adaugam jumatatile de piersici.
Se lasa vreo 10 min la foc incet, pana atunci amestecam praful de budinca cu zaharul si 3-4 linguri de apa.
Se scot piersicile si se pun la racit.
Praful de budinca dizolvata se adauga la siropul de piersici si se lasa pana ce se ingroasa.
Adaugam untul si amestecam pana ce se topeste.
Se acopera cu o folie alimentara si se lasa la racit. Dupa ce sa racotit putin se hidrateaza gelatina si se adauga la crema se amesteca foarte bine.
Pentru primul blat, batem albusurile cu cele patru linguri de apa si adaugam zaharul treptat, se bate pana ce devine tare ca o bezea.
Adaugam faina cu praful de copt si amestecam usor pana ce incorporam toata faina.
Pentru blatul doi, se mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra pana ce isi dubleaza volumul.
Adaugam uleiul si mixam cateva secunde, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Pregatim o tava si asezam o hartie de copt.
Se pun gramajoare cu o lingura, din primul blat, se lasa loc intre gramajoare si se presara cacao.
Apoi, adaugam gramajoare din blatul doi.
Se introduce in cuptorul incalzit si coacem cca 30 minute pana ce devine usor maroniu deasupra.
Blatu copt se lasa la racit , dupa aceea se taie in doua.
Piersicile se taie in bucatele, se aseaza deasupra blatului apoi se toarna crema,.
Deasupra cremei am pus mici gramajoare de mouse de ciocolata ( a mai ramas de la un alt tort, se poate renunta sau folosi alta crema de ciocolata)
Se aseaza cel de-al 2 blat , se apasa usor sa se aseze crema si se da la rece.
Dupa racire se portioneaza si se serveste cu mare pofta!!
Daca am omis ceva sa ma trageti de urechi :))
Pofta dulce!!!!
Vai de mine,este asa de apetisanta.Neaparat "fur"o bucatica.
RăspundețiȘtergerePupici!
Delicioasã si pufoasã! yummy!!!
RăspundețiȘtergereFoarte interesanta,salivez;)trebuie s-o incerc
RăspundețiȘtergereCe bine arata! Sunt sigura ca e foarte buna.
RăspundețiȘtergereSuper bine arata, ce de arome si culori!! Pup
RăspundețiȘtergereceva asemanator am facut duminica , fara cacao , dar o sa fac si asa !
RăspundețiȘtergereImi pare bine ca ai incercat si iti place. O sa fac si eu varianta ta. Te pup!
RăspundețiȘtergereCe bine arata !!! Alea aliniate frumos, sint pentru mine, da ?! Pupici si o zi minunata sa ai !
RăspundețiȘtergereUn tigru delicios!!! :)
RăspundețiȘtergereArata super bine si imi place sigur si la gust. Pup
RăspundețiȘtergereCe de culori,arata grozav si sigur este un deliciu!
RăspundețiȘtergereEste atat de sexy !:)
RăspundețiȘtergereSuper !
Csodás ez a süti! Ennyi finomság egymáson... s ennyi szín!
RăspundețiȘtergereUn tigru delicios!!!
RăspundețiȘtergereCu siguranta e un deliciu !!!! Eu sunt praf la prajituri !! :((
RăspundețiȘtergereAsta arata MINUNAT !
RăspundețiȘtergerela cat de bine si pufoasa si delicioasa arata cred ca as devora-o eu ca un tigru infometat, excelenta si apetisanta :P
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergerearata super acum doar ce am terminato de facu,t astept sa se raceasca sa o probez. Multumesc foarte mult si sper ca in continuare sa postezi cat mai multe retete
RăspundețiȘtergere