duminică, 4 noiembrie 2012

Tort cu crema de iaurt si struguri


Un tort racoritor, dulce-acrisor, m-am inspirat de la Sara & Mike , un blog delicios plin de culori, reteta o gasiti aici.



Ingrediente:

Jeleul de struguri:


  • 250 gr struguri ( doar boabe)
  • 300 ml zeama compot de piersici
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic gelatina granule (10 g)

Crema de iaurt:


  • 400 g iaurt natur ( Napolact)
  • 100 ml frisca
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic gelatina granule (10 g )
  • 250 g struguri
  • piscoturi


Sirop:


  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita esenta de cafea dr Oetker

  • In primul rand pregatim jeleul de struguri, hidratam gelatina in 4 linguri, zeama de compot de piersici. Zaharul se adauga la restul de zeama de compot, se amesteca pana ce se topeste. Incalzim gelatina hidratata , aveti grija sa nu fiarba, apoi adaugam sucul treptat amestecand continuu. Asezam boabele de struguri intr-o tava cu folie alimentara ( in cazul meu in tava de chec sau cozonac) si turnam zeama, apoi dam la rece pana ce se incheaga.





  • Pentru crema , batem frisca, iar iaurtul se amesteca cu zaharul pudra. Gelatina se hidrateaza in 4 linguri apa, 10 minute, apoi se topeste si se adauga la iaurt. Incorporam frisca batuta , apoi boabele de struguri.
  • Pentru sirop, se fierbe apa cu zaharul pana ce se topeste , apoi adaugam esenta de cafea si lasam la racit.
  • Asamblam in felul urmator:  piscoturile se  taie in jumatati si se insiropeaza. Asezam in picioare, pe langa peretele formei, peste jeleul de struguri ( vezi foto) si turnam crema de iaurt, apoi asezam piscoturi peste crema. Se da la rece pentru cel putin 2-3 ore, apoi se intoarce forma pe un platou.















Pofta dulce!!!

11 comentarii:

  1. Superba feliuta, vreau si eu una... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bun trebuie sa fie.. Si mie mi-a placut tare mult tortul lui Sara.
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat de bine arata si cred ca e si racoritor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunat... imi place mult ideea cu piscoturi. Stiu ca sigur e tare bun si tare racoritor. Pupik!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bunnnn, genul meu de torturi:)) arata superrr,de retinut :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata tare bine, imi place ca e tare cremos...si racoritor ;) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Si frumos si delicios! Sa va fie de bine!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ade arata super tortul tau!!Jos palaria!!Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce de bobiteeeee!;)
    Cum sa nu-ti placa!

    RăspundețiȘtergere
  10. Am facut reteta.Eu am inlocuit strugurii cu capsuni.Foarte buna.O reteta foarte usoara si foarte gustoasa.

    RăspundețiȘtergere