La multi ani Romania! Azi gatim romaneste, si ce poate fi mai potrivit decat o mancarica de fasole, renumita iahnie de fasole :) alaturi de carnaciori afumati.
Ingrediente:
- 1 ceapa mare
- 1 morcov mic
- 1/2 kg fasole boabe alba
- 1/2 ardei rosu
- 1/2 ardei galben
- 300 g carnat de casa
- 300 g carnat de casa picant
- 50 ml ulei
- sare, piper negru macinat
- boia de ardei
- 2-3 foi de dafin
- 50 ml bulion
- 50 ml vin alb
- putin marar pentru servit
- Fasolea se spala in mai multe ape, este de preferat daca s-ar pune la inmuiat inainte cu o zi.
- Se fierbe in apa clocotita 20 minute, apoi se arunca apa in care a fiert si se toarna alta apa clocotita. Se procedeaza inca o data asa.
- Ceapa se toaca marunt, morcovul curatat se da pe razatoarea cu ochiul mare. Ardeii se taie cuburi. Legumele se calesc impreuna in ulei pana ce se inmoaie, apoi se toarna vinul si se lasa la fiert 10 minute.
- Fasolea aproape fiarta se adauga la legume.
- Carnatii se taie in bucatele mici si se adauga la fasole.
- Se condimenteaza cu sare, boia de ardei si piper negru macinat.
- Urmeaza sa adaugam bulionul si frunzele de dafin.
- Turnam 100 ml apa si lasam sa fiarba inca 20 minute, in acest timp fierb carnaciorii.
- Cand este gata se presara marar.
- Se serveste cu diverse muraturi, noi am ales castraveciori murati.
- Pofta buna!!!
Delicios!
RăspundețiȘtergereMinunata mancare!Pup!
RăspundețiȘtergereSi eu am fasolica dar vreau sa vad ce gust are a ta,vin la masa !:)
RăspundețiȘtergereTe pup!
BUNA!!! fasolea imi place asa ca nu refuz o portie de la tine!
RăspundețiȘtergerenu spun ca nu este buna, dar poate ar trebui pregatita un pic mai natural.
RăspundețiȘtergereGabriela nu inteleg ce vreti sa spuneti prin ,, mai natural,, va rog sa dezvoltati sensul cuvintelor! Am sa o iau ca pe un sfat!!
Ștergere