marți, 18 octombrie 2016

Supa cremoasa cu oua - Tojasleves


Supa cremoasa de oua este o reteta mostenita de la bunica mea, ea o pregatea cel putin odata pe luna, asa o pregatesc si eu. Se pregateste in maxim o jumatate de ora si este delicioasa, cel putin copiilor mei le place tare mult.


Ingrediente :

  •  2-3 linguri ulei de rapita ( am folosit eu)
  • o lingura de faina
  • 2 catei de usturoi tocati fin
  • o lingurita de boia de ardei dulce
  • 8- 10 oua 
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • 50 ml bulion de rosii  ( suc de rosii )
  • 150 ml creme fresh 34%  ( smantana cel putin 20 % )
  • 2 l apa
  • o mana de frunze de patrunjel tocat


Se toarna uleiul intr-o cratita inalta si se incinge. Se adauga usturoiul tocata fin si se lasa cateva secunde in uleiul incins, apoi se adauga o lingura de faina. Se lasa faina sa se rumeneasca usor, pe urma adaugam boiaua de ardei dulce. Turnam treptat apa rece si amestecam cu un tel sa nu se faca cocoolase. Adaugam sare, foi de dafin si bulionl de rosii. Lasam sa dea in clocot apoi  spargem pe rand ouale si le adaugam la supa. Lasati sa fiarba la foc mai domol pentru ca riscati sa dea supa afara, circa 5 minute, apoi puteti amesteca in supa. Daca amestecati supa im momentul in care ati pus ouale riscati sa spargeti ouale. Dupa ce au fiert ouale luati supa de pe foc si lasati putin sa se raceasca pe urma adaugati creme fresh la supa. Serviti cu patrunjel verde tocat si paine prajita.
Este o supa consistenta si delicioasa!
POfta BUna!!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu