Hummus-ul din fasole rosie am preluat-o de la Flory , mi-a placut din prima clipa cand am vazut reteta si am repetat-o de cateva ori. Am respectat reteta ei , doar ca in loc de doi catei de usturoi am pus doar unul, asadar daca va place mai usturoiat, puteti adauga 2-3 catei de usturoi.
Ingrediente:
- o cutie de fasole rosie
- 2 linguri pasta de susan ( tahini )
- 1 catel de usturoi
- 2-3 linguri ulei de masline extravirgin
- zeama de la o jumatate de lamaie
- sare si piper proaspat macinat dupa gust
- 4-5 linguri de apa
- paprika afumata, seminte de susan , ulei de masline ,coriandru sau patrunjel verde tocat si lipie pentru servit
- Scurgem fasolea din conserva si o punem in bolul unui mini mixer . Adaugam pasta de susan, usturoiul, uleiul de masline, zeama de lamaie, sare si piper proaspat rasnit dupa gust.
- Turnam apa si mixam totul pana ce obtinem o pasta omogena. Apa se pune in functie de consistenta dorita.
- Pasta obtinuta se aseaza intr-un bol si se serveste cu paprika afumata, coriandru, seminte de susan si lipii. Este foarte delicioasa si consistenta in acelas timp si constituie un aperitiv rapid si elegant.
Humus de fasolica? Strasnica idee! Am tahini, am si fasole rosie ... Doar ca am alte planuri cu ea. Ori mai cumparam una, ori schimbam planul. :-)
RăspundețiȘtergere