joi, 20 octombrie 2016

Rulada de cocos cu dulceata de zmeura





 Uneori retetele simple sunt cele mai bune, parerea asta o am si despre aceasta rulada. Gustul si aroma cocosului merge perfect cu dulceata de zmeura, am trecut rulada printre preferatele mele.


Ingrediente pentru o tava 30/24:

  •  3 oua mari
  • 3 linguri apa rece
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 3 dl de nuca de cocos razuit 
  • 3/4  dl de faina alba
  • 1/2 lingurita praf de copt 
  • 250 g dulceata de zmeura
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • o lingura zahar pudra
  • o lingura nuca de cocos razuit

 Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se pregateste tava de copt, se aseaza hartie de copt in ea. Albusurile se separa de galbenusuri.  Se adauga apa la albusuri si un praf de sare, pe urma incepem sa batem albusurile spuma. Adaugam treptat zaharul si mixam pana ce obtinem o spuma tare.
Adaugam galbenusurile si mai mixam pana ce isi mareste volumul.






Adaugam nuca de cocos razuita si amestecam  incet cu mixerul.


 



Spre final adaugam faina amestecata cu praful de copt.


 



Turnam compozitia in tava si introducem  tava in cuptor . Se coace circa 20 minute, pana ce trece testul scobitorii.


 



Dupa coacere scoatem tava din cuptor si rasturnam blatul pe un prosop de bucatarie curat si umed, apoi luam hartia de copt si rulam blatul inca fiebinte.








Dupa ce sa racit desfacem rulada si ungem cu dulceata de zmeura. Se poate folosi orice fel de dulceata.  Se ruleaza inapoi si se aseaza pe un platou.







Se bate frisca cu zaharul pudra si se orneaza  deasupra. Presaram nuca de cocos razuita.


 













Un comentariu:

  1. Ce buna apare in poze.Trebuie sa o incerc.Multumesc frumos pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere