Kanelbullar pe suedeza sunt niste rulouri cu scortisoara si cardamon in aluat, au o aroma deosebita si se servesc langa o cafea. In Suedia, oriunde mergi, marketuri , cafenele, cofetarii, patiserii, chiar si in restaurante dai de aceste rulouri, care de obicei sunt oferite si servite langa cafea.
Ingrediente:
- 700 dl faina alba cernuta
- 25 g drojdie proaspata
- o lingurita rasa de sare
- 2 1/2 dl lapte caldut
- 75 g unt/ margarina la temperatura camerei
- 1/2 dl zahar
- 1 lingurita cardamon macinat
- 50 g unt/ margarina la temperatura camerei
- 1 dl zahar pudra
- 1 lingurita scortisoara
- 2-3 linguri lapte
- zahar perle
Se cerne faina intr-un bol inalt si se face o adancitura in mijloc. Presaram sarea.
In adancitura adaugam zaharul, zdrobim drojdia proaspata si adaugam untul la temperatura camerei.
Turnam laptele caldut si adaugam cardamonul.
Se mixeaza totul cu paletele pentru aluat, sau daca aveti un aparat de paine, sau robot de bocatarie, este si mai bine. Aluatul obtinut se acopera si se aseaza langa o sursa de caldura si se lasa la dospit cca o ora ( in cazul meu ).
Dupa ce a dospit, aluatul se rastoarna pe masa de lucru presarata cu faina si se intinde o foaie patrata de un cm grosime. Se unge cu umplutura pe toata suprafata aluatului.
Se ruleaza strans aluatul apoi se taie rulouri de cca 2 cm grosime.
Asezam rulourile pe o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu lapte, pe urma presaram zahar perle pentru un aspect placut. Se mai lasa o jumatate de ora la crescut langa caldura.
Se coc in cuptorul preincalzit la 220 grade C pane devin rumeni deasupra cca 15-20 minute.
Se servesc la micul dejun la o cafea sau dupamasa la un ceai :).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu