luni, 24 octombrie 2016

Chec de carne tocata in bacon


Acest fel poate constitui un pranz delicios alaturi de garnitura si salata potrivita, sau un aperitiv pe un platou festin, sau chiar un pachetel pentru servici. Noi am avut o masa de pranz copioasa alaturi de acesti cartofi minunati si o salata de castraveti  delicioasa .

Ingrediente:

  • 280 g bacon usor afumat feliat
  • 500 g carne tocata de porc ( sau amestec cu vita )
  • 100 g pesmet
  • un ou batut
  • o ceapa razuita
  • 2 catei de usturoi tocati fin
  • sare
  • piper proaspat rasnit
  • o lingurita boia de ardei dulce

Pregatim o tava de chec si asezam feliile de bacon asa incat sa atarne capetele, ca apoi sa acoperim partea de sus a umpluturii.
Carnea tocata se amesteca cu pesmetul, oul batut, ceapa razuita, usturoiul tocat si condimentele dupa gust. 
Compozitia de carne se aseaza peste bacon.












Se acopera umplutura  cu capetele baconului.


 



 
Se acopera cu folie de aluminiu si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 30 minute. Se descopera de folie si se mai lasa timp de 30 minute pana ce se rumeneste baconul.
Serviti alaturi de garnitura si salata dorita.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu