joi, 29 august 2013

Cartofi noi cu cimbru la cuptor








Dragii mei , daca doriti o garnitura rapida, gustoasa si satioasa, acesti cartofi sunt solutia perfecta pentru masa voastra de pranz.


Ingrediente pentru 4 portii:



  • 1 kg cartofi noi ( mai marunti si tot cu coaja )
  • sare, piper negru proaspat macinat
  • cimbru  uscat / proaspat
  • 50 ml ulei de masline / floarea soarelui

  • Se spala foarte bine cartofii si nu se curata de coaja ( ei fiind noi au coaja frageda si nu necesita de curatare, doar sa se spele foarte bine)
  • Se pun la fiert intr-o cratita cu apa clocotita  cu sare si se lasa cca 10 minute la fiert.
  • Dupa aceea se strecoara de apa si se transfera cartofii intr-un vas termorezistent sau tava , tapetata cu hartie de copt.
  • Ii condimentam cu putina sare, piper negru proaspat macinat si cimbru, apoi ii  stropim cu uleiul si dam tava la cuptorul incins la 180 grade timp de 20 minute, dupa care capata o crusta  usor maronie.
  • Dupa acest timp sunt gata de a fi serviti langa friptura dorita. Sunt foarte buni si aromati, moi in interior si crocanti in exterior.


Enjoy!!!!!







3 comentarii: