Ingrediente:
- 500 g faina
- 4 galbenusuri
- 150 ml lapte caldut
- 80 g zahar
- 20 g drojdie
- sare
- coaja rasa de la o lamaie
- 100 g unt moale
Umplutura:
- 300 g fructe uscate ( stafide, caise, smochine )
- 1 lingura zahar pudra
- 3 linguri gem de prune
- 1 lingura cacao
- esenta de rom
- un galbenus pentru uns
- 2 linguri lapte
- In primul rand spalam bine fructele uscate in apa calduta apoi le inmuiem in apa calduta cu esenta de rom.
- Se cerne faina intr-un castron cu peretii inalti si se face o adancitura in mijloc. Se toarna jumatate din laptele caldut , o lingura de zahar si drojdia zdrobita. Se amesteca usor cu mana pana ce obtineti o maia. Se lasa acoperit la loc cald 10 minute.
- Dupa acest timp se adauga restul de lapte , untul moale, restul de zahar, coaja rasa de la o lamaie si galbenusurile de oua.
- Se framanta aluatul pana ce se desprinde de pe peretele vasului.Apoi se mai lasa la dospit 30 minute.
- In acest timp se incinge cuptorul aragazului la 180 grade.
- Dupa ce a crescut aluatul se rastoarna pe masa de lucru presarata cu faina, si se imparte in doua. Se intinde cat mai subtire si se aseaza umplutura.
- Pentru umplutura, stoarceti bine fructele inmuiate in apa cu rom, apoi adaugati gemul de prune, zaharul si cacao, apoi amestecati .
- Se umple aluatul intins cu aceasta umplutura si se ruleaza cat mai strans.
- Amestecati galbenusul cu cele doua linguri de lapte si ungeti cu o pensula de bucatarie.
- Coaceti in cuptorul incins timp de 50-60 minute.
- Se lasa la racit , apoi se feliaza!
Pofta dulce!!
Cat de bine arata, cred ca a tare aromatde la fructele uscate! Pup
RăspundețiȘtergereVreau si eu o portie!!!
RăspundețiȘtergereDe nerefuzat! Te-astept cu aceasta reteta la provocarea Dulce Romanie din aceasta luna, unde ingredientele vedeta sunt: stafidele, ciocolata de casa si mustul. Trimite-mi linkul si o poza, te rog, la adresa pemasadinbucatarie@yahoo.ro
RăspundețiȘtergerepupici multi!