Zilele acestea am cumparat niste cirese superbe, era dragul sa te uiti la ele, erau foarte mari , carnoase, dulci, zemoase, dar cam piperate la pret ce-i drept, si m-am tot invarttit pe langa ele, pana ce am zis gata cumpar!!! :))) Am tot gustat din ele, pana ce ne-am decis sa facem si o prajitura , iar din lipsa de timp, una simpla si rapida, dar, delicioasa in acelas timp.
Ingrediente:
- 6 oua
- 3 linguri de apa
- 150 g zahar
- 60 ml ulei ( floare soarelui )
- 180 g faina
- 10 g cacao
- 1 lingurita praf de copt
- un varf de cutit de sare
- 200 g cirese ( fara samburi )
- pentru servit zahar pudra cu aroma de vanilie
- Pentru inceput incingem cuptorul la 180 grade, apoi separam galbenusurile de albusuri.
- Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana ce obtinem o bezea tare.
- Dupa aceea turnam uleiul si mixam, apoi adaugam galbenusurile.
- Spre final adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, pana la incorporare totala. Aveti grija sa amestecati incet sa nu se lase spuma, de preferat cu o paleta.
- Turnam jumatate de compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt , apoi la restul adaugam cacao.
- Turnam compozitia de cacao peste partea alba si marmoram cu o furculita sau lingura.
- Deasupra presaram ciresele.
- Coacem in cuptorul incalzit cca 25-30 minute, pana ce trece testul scobitorii.
- Dupa coacere se raceste si se pudreaza cu zahar.
Arata grozav de bine, imi place in special consistenta blatului si fiindca exact acum cautam un blat pt. prajitura mea cu fructe, o sa-l folosesc pe al tau.
RăspundețiȘtergereAbia astept sa vad cum iasa.
Pupiiiici !
O bunatate de prajitura!Pup!
RăspundețiȘtergerearata minunat!
RăspundețiȘtergereCe bunatate!!!
RăspundețiȘtergereImi place tare mult!
RăspundețiȘtergereVaaai Ce bine arata, si imi plac ciresele la nebunie!!
RăspundețiȘtergerePrajiturile cu fructe sunt preferatele mele!
RăspundețiȘtergerePup si seara buna!