sâmbătă, 3 august 2013

Pandispan marmorat cu cirese






Zilele acestea am cumparat niste cirese superbe, era dragul sa te uiti la ele, erau foarte mari , carnoase, dulci, zemoase, dar cam piperate la pret ce-i drept, si m-am tot invarttit pe langa ele, pana ce am zis gata  cumpar!!! :)))  Am tot gustat din ele, pana ce ne-am decis sa facem si o prajitura , iar din lipsa de timp, una simpla si rapida, dar,  delicioasa in acelas timp.


Ingrediente:

  • 6 oua
  • 3 linguri de apa
  • 150 g zahar
  • 60 ml ulei ( floare soarelui )
  • 180 g faina
  • 10 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit de sare
  • 200 g cirese ( fara samburi )
  • pentru servit zahar pudra cu aroma de vanilie


  • Pentru inceput incingem cuptorul la 180 grade, apoi separam galbenusurile de albusuri.
  • Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana ce obtinem o bezea tare.
  • Dupa aceea turnam uleiul  si mixam, apoi  adaugam galbenusurile.
  • Spre final adaugam  treptat faina amestecata cu praful de copt, pana la incorporare totala. Aveti grija sa amestecati incet sa nu se lase spuma, de preferat cu o paleta.
  • Turnam jumatate de compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt , apoi  la restul adaugam cacao.
  • Turnam compozitia de cacao peste partea alba si marmoram cu o furculita sau lingura.
  • Deasupra presaram ciresele.
  • Coacem in cuptorul incalzit cca 25-30 minute, pana ce trece testul scobitorii.
  • Dupa coacere se raceste si se pudreaza cu zahar.
















                 

7 comentarii: