O rulada simpla , umpluta cu frisca naturala si bucatele de capsuni , este intodeauna binevenita in familia noastra, se pregateste foarte usor si dispare foarte usor :).
Ingrediente:
Pentru blat:
- 6 galbenusuri
- 100 g zahar
- 3 albusuri
- 60 g faina
- 20 g amidon alimentar
- un praf de sare
Pentru umplutura:
- 300 ml frisca naturala lichida
- 2 linguri zahar pudra
- 200 g capsuni
- 1 lingura zahar pentru capsuni
- 2 linguri zahar pentru rulat
- 2 linguri zahar pudra pentru pudrat
- In primul rand, incingem cuptorul la 220 grade, apoi batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si batem in continuare pana ce obtinem o bezea tare.
- Adaugati pe rand galbenusurile si bateti in continuare ingloband fiecare galbenus.
- Pe urma adaugati faina amestecata cu amidonul si incorporati cu miscari lente, cu ajutorul unei palete, avand grija sa nu se lase bezeaua.
- Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti in cuptorul incalzit timp de 8-12 minute.
- Intre timp pregatiti un prosop de cucatarie curat si umeziti-l usor apoi presarati cele 2 linguri de zahar.
- Cand s-a copt blatul rasturnati cu partea de sus in jos, apoi luati hartia de copt si rulati cu prosopul umed. Lasati sa se odihneasca si sa se raceasca.
- Intre timp pregatiti capsunile si frisca. Spalati si curatati capsunile de codite , apoi taieti in doua sau patru si presarati peste o lingura de zahar.
- Bateti frisca cu cele doua linguri de zahar pudra, apoi desfaceti rulada racita si intindeti frisca. Deasupra presarati capsunile taiale, apoi rulati cu grija.
- Lasati rulada timp de 2-3 ore la rece, apoi pudrati cu zahar. Feliati si serviti cu mare pofta!!!
arata fenomenal!
RăspundețiȘtergere