miercuri, 29 iunie 2011

Supa de rosii cu taitei subtiri



Iata o supica fara carne ce imi place tare mult, sotul  si cea mare nu sunt foarte incantati, dar nu prea au sanse sa comenteze prea multe :)))
 Avem nevoie de:
2 morcovi
 1 patrunje 
 1 ardei gras  galben (puteti folosi de care vreti)
 1 ceapa
 3-4 rosii potrivite
 2-3 lg ulei
 100 ml bulion/ suc de rosii proaspat
 frunze de telina si patrunjel verde
 sare, piper
 150 gr taitei subtiri
 apa
 Curatam  si taiem dupa preferinta legumele... calim in 2-3 lg ulei ceapa,  morcovii, patrunjelul si ardeiul, adaugam rosiile taiate cuburi, condimentam si turnam bulionul, apoi completam cu apa... sa fie cca 2 l de supa... cand sunt fierte legumele, adaugam taitei subtiri fierti in apa cu sare si tocam frunze de telina si de patrunjel ...de obicei taitei de magazin i fierb separat  doar cel de casa fierb in supa sau ciorba, fiindca am patit-o de multe ori ca mi sa ingrosat  supa de la taitei si pot sa spun ca am folosit de calitate...

4 comentarii:

  1. Arata atat de apetisant!La cat este de rece afara,o supa fierbinre,ar cadea la fix!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este Janet parca vine toamna, iar supa este o mancare usoara si buna pentru iubitorii de legume. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce buna!!!Si bunica mea face supica de rosii,doar ca nu piune taitei!pupicei

    RăspundețiȘtergere
  4. Flory eu cand pun taitei cand orez, depinde ce toane am :))...puupici!

    RăspundețiȘtergere