miercuri, 25 mai 2011

Pui cu orez




Imi place la nebunie orezul , prefer orezul de 100 de ori decat cartoful, nu zic ca nu imi plac cartofii dar eu si fetele savuram cu pofta orezul... este o mancarica , zic eu usoara si foarte usor de gatit...
Avem nevoie de:
pulpe de pui 
6-8 fire de ceapa verde
1 morcov
sare, piper
boia de ardei dulce
2-3 lg ulei
orez cu bob lung ( niciodata nu pun o cantitate anume, cum se nimereste)
apa
Curatam si spalam bine pulpele, curatam, spalam ceapa si morcovul, taiem ceapa si verdeata, dam prin razatoare morcovul... calim ceapa verde in 2-3 lg de ulei, adaugam morcuvul apoi pulpele, condimentam, mai lasam putin pe foc mic... punem 2 lingurite de boia de ardei dulce si turnam apa cat sa cuprinda carnea... 
 Lasam sa fiarba dar sa nu scada de tot zeama si adaugam orezul fiert separat... orezul nu se lasa de tot la fiert...

Daca doriti se poate pune frunze de patrunjel , eu nu am pus... Voila!



10 comentarii:

  1. Arata foarte bine! Si eu as manca intr-una orez...cald...rece, e bun oricum. O zi placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bun ! si uite asa...stiu ce voi gati azi. Multumesc pt inspiratie ! O zi minunata-ti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai dreptate Nely, foarte bun orezul, :))... pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Papa bun! Merci pentru idee! Eu tot timpul sunt in criza de inspiratie in ceea ce priveste mancarea de weekend (pentru ca eu doar atunci gatesc).

    RăspundețiȘtergere
  5. Si la mine se intampla de multe ori sa raman in pana de idei Carmen... pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu pot sa manînc foarte des orez,si nu ma plictiseste.Ador pilaful simplu!

    RăspundețiȘtergere
  7. imi place si mie si la fete enorm de mult Maya!

    RăspundețiȘtergere
  8. si mie imi place orezul,din pacate sotului meu mai putin,din cauza de constipatie,asa ca gatesc mai rar orez.

    RăspundețiȘtergere
  9. Si la noi sotul nu-i cu orezul dar nu comenteaza, nu are ce face :))

    RăspundețiȘtergere