miercuri, 26 martie 2014

Rulouri cu mozzarella si rosii uscate



Aceste rulouri  sunt atat de simplu de facut si sunt atat de delicioase, incat dispar foarte repede , sunt bune atat calde cat si reci.  Constituie un aperitiv excelent cand aveti musafiri, vor fi  cu siguranta foarte incantati, la mine au disparut rapid :)



Ingrediente:


  • 500 g faina alba tip 000 +50 g pentru masa de lucru
  • 20 g drojdie proaspata
  • 50 g unt moale la temperatura camerei
  • 225 ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 4-5 rosii uscate in ulei tocate marunt
  • 50 ml suc de rosii
  • 200 g mozzarella
  • busuioc uscat/ cateva frunze proaspete

  • Puneti faina cernuta intr-un vas inalt, faceti o adancitura in mijloc si adaugati drojdia maruntita, o lingurita de zahar,  laptele caldut, untul moale si un praf de sare presarat peste faina.






  • Incepeti sa framantati un aluat elastic , nelipicios, pana ce se desprinde de pe peretele vasului. Acoperiti vasul cu un prosop de bucatarie curat si lasati aluatul langa o sursa de caldura la dospit cca o ora.  Trebuie ca aluatul sa-si mareasca  de doua ori volumul la dospit.







  • Intre timp taieti mozzarella felli.





  • Tocati rosiile uscate marunt.








  • Dupa ce a dospit, rasturnati aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si incepeti sa framantati putin, apoi intindeti  aluatul intr-o forma patrata, grosimea aluatului fiind de circa 1 cm.
  • Ungeti aluatul cu sucul de rosii si presarati rosiile uscate. Pe urma asezati felii de mozzarella si presarati busuioc uscat.






  • Incepeti a rula mai strans rulada, avand grija sa nu iasa umplutura. Pe urma taieti rulouri de circa 3 cm grosime si asezati intr-o tava  tapetata cu hartie de copt , lasand distanta intre ele. Sr acopera cu un prosop de bucatarie si se mai lasa la dospit inca 15 minute.









  • Coaceti rulourile in cuptorul preincalzit la 200 grade C pana ce se rumenesc frumos deasupra.
  • Mozzarella o sa incepe sa se topeasca si sa dea afara si atunci o sa capete o crusta crocanta deasupra.





Sunt excelente! Pofta mare!! Enjoy!!










2 comentarii: