miercuri, 19 martie 2014

Cotlete de porc la tigaie


Dupa  o lunga  gandire, oare ce sa pregatesc langa acesti zucchini si cartofi gratinati am constatat ca cea mai buna solutie ar fi sa pregatesc o friptura rapida si delicioasa la tigaie si asa ar fi toata lumea  impacata. Zis si facut, niste cotlete de porc foarte rapide, iar aici puteti jongla putin cu aromele,  cu usturoi, ceapa, ardei, cimbru sau oricare alta aroma, eu am preferat cu foi de dafin si ceapa. A mers de minune langa aceasta garnitura, zic dupa gustul meu, asadar  nu ramane decat sa incercati si sa va convingeti.


Ingrediente pentru 4 portii:

  • 8 -12 cotlete de porc fara os ( felii mici )
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 foi de dafin
  • sare, piper proaspat rasnit
  • 2-3 linguri ulei de rapita
  • 50 ml vin alb
  • 150 ml supa de carne


  • Cotletele de porc se spala si se sterg de apa cu servetele de hartie. 
  • Punem o tigaie pe foc si incingem uleiul de rapita.  Asezam cotletele in tigaie pentru prajit, condimentam cu sare si piper proaspat rasnit. Adaugam 2-3 foi de dafin, ceapa taiata rondele si prajim carnea usor pe ambele parti  2-3 minute.











  • Pe urma turnam vinul si supa de carne. Lasam la fiert la foc mic pana ce scade supa. 






  • Se poate servi  langa garnitura de cartofi, orez sau legume sotate, este la fel de delicioasa. 
Pofta buna!!









Un comentariu: