luni, 3 martie 2014

Chec din albusuri in doua culori si nuca





Asta se intampla cand iti raman albusuri de ou, facem un chec delicios,  specific inca o data , delicios!!! Puteti combina cu ce doriti si in ce forma doriti, este simplu de facut, doar problema este ca, se termina foarte repede :))

Ingrediente:


  • 8 albusuri de ou
  • 200 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g nuca prajita si zdrobita
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g faina
  • sare
  • o bucata de unt si faina pentru tava
  • pentru servit zahar pudra cu aroma de vanilie

  • Incepem prin a mixa albusurile spuma cu un praf de sare. Cand bezeaua este destul de tare , incepem a adauga zaharul pe rand si mixam in continuare, apoi adaugam coaja rasa de lamaie.





  • Pe urma adaugam faina amestecata cu praful de copt. Se adauga cate o lingura si se amesteca  cu miscari lente sa nu se lase bezeaua.
  • Compozitia se imparte in doua parti, in prima parte adaugam nuca zdrobita.





  • Iar in cealalta jumatate adaugam cacao. 
  • Pregatim o forma pentru chec, se unge cu untul  si se presara faina, apoi turnam compozitia cu nuca , iar peste cea de cacao.





  • Coacem checul in cuptorul preincalzit la 180 grade C , pana ce trece testul scobitorii.
  • Se lasa sa se raceasca in forma, apoi se scoate. 





  • Pudram cu zahar , pe urma servim alaturi de o cafea cu mare pofta!

















2 comentarii: