Asta se intampla cand iti raman albusuri de ou, facem un chec delicios, specific inca o data , delicios!!! Puteti combina cu ce doriti si in ce forma doriti, este simplu de facut, doar problema este ca, se termina foarte repede :))
Ingrediente:
- 8 albusuri de ou
- 200 g zahar
- coaja rasa de la o lamaie
- 100 g nuca prajita si zdrobita
- 20 g cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 200 g faina
- sare
- o bucata de unt si faina pentru tava
- pentru servit zahar pudra cu aroma de vanilie
- Incepem prin a mixa albusurile spuma cu un praf de sare. Cand bezeaua este destul de tare , incepem a adauga zaharul pe rand si mixam in continuare, apoi adaugam coaja rasa de lamaie.
- Pe urma adaugam faina amestecata cu praful de copt. Se adauga cate o lingura si se amesteca cu miscari lente sa nu se lase bezeaua.
- Compozitia se imparte in doua parti, in prima parte adaugam nuca zdrobita.
- Iar in cealalta jumatate adaugam cacao.
- Pregatim o forma pentru chec, se unge cu untul si se presara faina, apoi turnam compozitia cu nuca , iar peste cea de cacao.
- Coacem checul in cuptorul preincalzit la 180 grade C , pana ce trece testul scobitorii.
- Se lasa sa se raceasca in forma, apoi se scoate.
Am congelat albusuri ramase de la Craciun !
RăspundețiȘtergereBuna idee !
delicios chec!
RăspundețiȘtergere