Nu sunt foarte multe de spus la aceasta reteta, doar ca sunt bune rau de tot. Noi le-am papat asa caldute, nu am asteptat deloc sa se raceasca si merg de minune langa o cana cu lapte si este o masa ideala pentru copii in acelas timp.
Ingrediente:
- 1/2 kg faina alba 000
- 30 g drojdie proaspata
- 2 galbenusuri
- 250 ml lapte caldut
- 80 g zahar
- 80 g unt
- un praf de sare
Pentru umplutura:
- 100 g unt
- coaja rasa de la 2 lamai
- zeama de la o lamaie
- 100 g zahar pudra
- 100 g stafide brune
- un galbenus
- 2 linguri lapte
- zahar perlat
- In primul rand , turnati faina intr-un vas inalt si faceti o adancitura in mijloc. Turrnati o parte din laptele caldut in mijloc ( cca 50 ml ), adaugati o lingura de zahar si zdrobiti drojdia marunt.
- Pe urma framantati cu mana o maia si lasati la dospit 15 minute. Apoi turnati restul de lapte, adaugati zaharul, galbenusurile, untul moale si o priza de sare, framantati un aluat, pe care il lasati la dospit inca 40 minute.
- In acest timp frecati bine untul cu zaharul pudra si coaja de lamaie, apoi adaugati sucul stors de la o lamaie.
- Turnati aluatul pe masa de lucru presarat cu faina, apoi intindeti in forma cat mai patrata. Ungeti aluatul cu compozitia de umplutura si presarati stafidele brune, inmuiate in putina apa calduta si sterse.
- Rulati aluatul, pe urma taieti rulouri de cca 3 cm grosime.
- Asezati melcisorii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ungeti fiecare bucata cu ou amestecat cu lapte, apoi presarati zahar perlat.
- Coaceti in cuptorul preincalzit la 220 grade C timp de 20 - 25 minute, pana ce devin usor maronii.
- Pot constitui un mic dejun perfect atat pentru copii cat si pentru adulti.
EnjoY!!
ce-as manca si eu asa ceva acum!
RăspundețiȘtergereCe bine arata! Servesc si eu unul cu o cana de lapte :)
RăspundețiȘtergere