vineri, 28 martie 2014

Pui cu lapte de cocos si curry



Inainte nu prea ma omoram dupa bucataria asiatica , dar de cand am venit aici  a inceput sa-mi placa si nu numai mie, ci si familiei mele. Reteta de pui cu cocos si curry ne-a placut foarte mult, asa incat, am trecut-o la preferate.

Pentru 4 portii aveti nevoie :


  • 1 piept de pui mare, fara os si piele ( circa 500 - 600 g )
  • 200 ml lapte de cocos
  • o ceapa mare
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • praf de curry ( circa o lingura)
  • sare, piper proaspat macinat
  • 3 linguri sos de soia
  • 300 ml supa de pui

  • In primul rand se taie pieptul de pui in bucati sau fasii , se presara praful de curry , se amesteca si se tine la rece pana a doua zi, sau cel putin  2-3 ore.
  • Intr-o tigaie, incingem uleiul de masline si punem pieptul de pui la prajit , pana ce se rumeneste usor.










  • Pe urma scoatem carnea din tigaie si adaugam ceapa taiata solzisor si usturoiul tocat in uleiul ramas. 








    • Sotam  ceapa pana ce se inmoaie apoi turnam laptele de cocos si supa de pui.  Amestecati  putin in tigaie si lasati sa dea in cateva clocote.









    • Pe urma adaugati pieptul de pui prajit, adaugati sare si piper proaspat macinat si lasati sa fiarba la foc incet pana ce scade putin  si se leaga sosul. 









    • Iar la gata stropiti mancarea cu sos de soia, mai lasati cateva secunde, apoi serviti cu orez fiert.


    Enjoy!!!









    3 comentarii: