Inainte nu prea ma omoram dupa bucataria asiatica , dar de cand am venit aici a inceput sa-mi placa si nu numai mie, ci si familiei mele. Reteta de pui cu cocos si curry ne-a placut foarte mult, asa incat, am trecut-o la preferate.
Pentru 4 portii aveti nevoie :
- 1 piept de pui mare, fara os si piele ( circa 500 - 600 g )
- 200 ml lapte de cocos
- o ceapa mare
- 2-3 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- praf de curry ( circa o lingura)
- sare, piper proaspat macinat
- 3 linguri sos de soia
- 300 ml supa de pui
- In primul rand se taie pieptul de pui in bucati sau fasii , se presara praful de curry , se amesteca si se tine la rece pana a doua zi, sau cel putin 2-3 ore.
- Intr-o tigaie, incingem uleiul de masline si punem pieptul de pui la prajit , pana ce se rumeneste usor.
- Sotam ceapa pana ce se inmoaie apoi turnam laptele de cocos si supa de pui. Amestecati putin in tigaie si lasati sa dea in cateva clocote.
- Pe urma adaugati pieptul de pui prajit, adaugati sare si piper proaspat macinat si lasati sa fiarba la foc incet pana ce scade putin si se leaga sosul.
- Iar la gata stropiti mancarea cu sos de soia, mai lasati cateva secunde, apoi serviti cu orez fiert.
Enjoy!!!
Asi manca o portie ca tare bine arata. Pup!
RăspundețiȘtergerecred ca este tare savuroasa!!!
RăspundețiȘtergereTrebuie sa încerc si eu. Imi place combinatia cu cocos!
RăspundețiȘtergere