Cand aveti nevoie sa rontaiti ceva dulce, aceste fursecuri cu nuca de cocos sunt absolut delicioase si se pregatesc foarte repede. Reteta este una simpla, aproape identica cu reteta de aici doar ca nu folosim esenta de menta si reducem cantitatea de faina cu 50 g, ca sa inlocuim cu 50 g de nuca de cocos.
Ingrediente:
- 150 ml sirop din : 100 gr zahar si restul apa
- 2 oua
- 100 ml ulei
- 250 g faina alba
- 1 lingurita praf de copt
- 50 g nuca de cocos
- sare
- In primul rand fierbeti un sirop din, 100 gr zahar si completati cu apa pana ce iasa 150 ml de sirop si lasati sa se raceasca.
- Mixati ouale cu un praf de sare, apoi turnati uleiul cate putin si mixati in continuare.
- Dupa ce ati turnat uleiul observati ca se ingroasa putin, apoi adaugati siropul racit.
- Adaugati nuca de cocos, iar spre final adaugati faina amestecata cu praful de copt, asa incat sa rezulte o compozitie mai moale. ( nu foarte curgatoare )
- Se pune compozitia intr-un pos ( cu duiul pe care il doriti si care il aveti) si se spriteaza intr-o tava cu hartie de copt
- Se coace in cuptorul incalzit cca 7-10 minute, nu mai mult, se fac foarte repede si se dezlipesc cu mare grija , sunt foarte moi.
- Eu am copt la 180 grade, pe treapta din mijloc a cuptorului.
- Sunt atat de fragede si minunate langa o cana de ceai sau un cappucino !!
Parfumate si delicioase!!
RăspundețiȘtergerechiar ma gandeam in seara asta la cocos!
RăspundețiȘtergereDaaa,cu siguranta mie imi plac!Pup la fete!
RăspundețiȘtergere