marți, 4 martie 2014

Fursecuri cu nuca de cocos




Cand aveti nevoie sa rontaiti ceva dulce, aceste fursecuri cu nuca de cocos sunt absolut delicioase si se pregatesc foarte repede. Reteta este una simpla, aproape identica cu  reteta de aici doar ca nu folosim esenta de menta  si reducem cantitatea de faina cu 50 g, ca sa inlocuim cu 50 g de nuca de cocos.




 Ingrediente:


  • 150 ml sirop din : 100 gr zahar  si restul apa
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 250 g faina alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 g nuca de cocos
  • sare


  • In primul rand fierbeti un sirop din, 100 gr zahar si completati cu apa pana ce iasa 150 ml de sirop si lasati sa se raceasca.
  • Mixati ouale cu un praf de sare, apoi turnati   uleiul cate putin  si mixati in continuare. 
  • Dupa ce ati turnat uleiul observati ca se ingroasa putin, apoi  adaugati siropul racit.
  • Adaugati nuca de cocos, iar spre final adaugati faina amestecata cu praful de copt, asa incat sa rezulte o compozitie mai moale.  ( nu foarte curgatoare )
  • Se pune compozitia  intr-un pos  ( cu duiul pe care il doriti si care il aveti) si se spriteaza intr-o tava cu hartie de copt
  • Se coace in cuptorul incalzit cca 7-10 minute, nu mai mult, se fac foarte repede si se dezlipesc cu mare grija , sunt foarte moi.
  • Eu am copt la 180 grade, pe treapta din mijloc a cuptorului.
  •  Sunt atat de fragede si  minunate langa o cana de ceai sau un cappucino !!




3 comentarii: