O prajitura simpla si rapida, care cu siguranta va aduce aminte de copilarie, cel putin mie imi trezeste amintiri frumoase :)
Este prajitura pe care o pregatea mama, doar ca ea nu adauga banane, iar eu am inbunatatit putin reteta, bananele ii dau un plus de savoare astfel incat devine o prajitura delicioasa, adorata de copii.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 4 oua intregi
- 150 g zahar
- 1/2 lingurita praf de copt
- 120 g faina
- sare
- biscuiti Piknic ( 3-4 pachete, sau orice fel de biscuiti )
Pentru crema :
- 450 ml lapte
- 1 budinca cu gust de ciocolata Dr Oetker
- 3-4 linguri de zahar ( dupa gust )
- 50 g unt
- 2 banane mari
Pentru glazura:
- 100 g ciocolata cu lapte / menaj
- o bucatica de unt
Timp de pregatire: 50 minute
Timp de coacere: 30 minute
- Dam drumul la cuptor la 180 grade C. Apoi pregatim budinca, punem 350 ml lapte la infierbantat iar in restul de lapte adaugam zaharul si praful de budinca pe urma amestecam foarte bine sa nu ramana cocoloase. Cand laptele este fierbinte, turnam restul de lapte cu praful de budinca si amestecam cu un tel pana ce se ingroasa. Se ia deoparte si adaugam untul, amestecam pana ce se topeste. Se aseaza o folie alimentara deasupra budincii pentru a evita formarea stratului de pojghita si se lasa deoparte pana la trebuintare.
- Pentru blat separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare , pana ce devine o spuma densa, apoi incorporam pe rand cate o lingura de zahar. Mixam in continuare pana ce obtinem o bezea tare.
- Adaugam galbenusurile si mai mixam putin , pana ce isi mareste volumul.
- Spre final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava ( 36/22 ) tapetata cu hartie de copt si coacem cca 30 minute. Testam blatul cu o scobitoare , daca iasa curata atunci este gata copt.
- Dupa coacere, se scoate cu grija din tava si se lasa la racit.
- Pe urma taiem bananele rondele si asezam deasupra blatului, apoi turnam budinca de ciocolata inca calduta si asezam biscuitii.
- Deasupra turnam ciocolata topita cu untul si nivelam. Se da la rece pentru cateva ore bune, sau pana a doua zi daca aveti rabdare, apoi o portionam dupa preferinta.
Enjoy!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu