duminică, 30 martie 2014

Chec cu nuca de cocos





In ultimul timp am  pregatit foarte multe retete cu nuca de cocos, iar acest chec este unul  dintre aceste retete si  a avut mare succes la noi. 


Pentru o tava de chec, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 4 oua ( nu foarte mari)
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 180 g zahar
  • 200 ml lapte de cocos
  • 100 g unt/ margarina la temperatura camerei
  • 1 lingurita praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 200 g nuca de cocos
  • un praf de sare
  • 80 g faina alba
  • unt si faina pentru uns tava
  • zahar pudra pentru ornat

  • Pentru inceput  dati drumul la cuptor la 200 grade C. Separati galbenusurile de albusuri.
  • Mixati bine galbenusurile cu  zaharul vanilat si jumatate din cantitatea de zahar pana ce devin cremoase si se topeste zaharul.









  • Adaugati untul moale  la temperatura camerei si mixati usor , ca sa nu se taie  crema.









  • Pe urma turnati treptat din laptele de cocos si mixati usor, pana ce inglobati toata cantitatea. Iar aici adaugati si praful de copt stins cu zeama de lamaie.









  • Pe urma adaugati ingredientele uscate, prima data nuca de cocos.









  • Pe urma inglobati faina. Poate ca o sa vi se para aluatul putin mai tare, e de vina  nuca de cocos, dar nu va faceti griji, urmeaza sa adaugati spuma din albusurile batute si atunci veti obtine compozitia dorita.








  • Mixati albusurile cu un praf de sare , apoi adaugati treptat restul de zahar, pana ce obtineti o spuma tare.
  • Apoi adaugati cate o lingura de spuma si incorporati totul cu ajutorul unui  tel ( cu miscari lente de jos in sus).








  • Turnati compozitia obtinuta in tava unsa si coaceti  checul aproximativ 40 minute. Incercati cu o scobitoare, daca iasa curata atunci este gata. Lasati sa se raceasca in tava, apoi scoateti checul,  pudrati cu zahar si feliati.

Enjoy!!!






















Un comentariu: