In ultimul timp am pregatit foarte multe retete cu nuca de cocos, iar acest chec este unul dintre aceste retete si a avut mare succes la noi.
Pentru o tava de chec, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 4 oua ( nu foarte mari)
- 1 lingura zahar vanilat
- 180 g zahar
- 200 ml lapte de cocos
- 100 g unt/ margarina la temperatura camerei
- 1 lingurita praf de copt stins cu zeama de lamaie
- 200 g nuca de cocos
- un praf de sare
- 80 g faina alba
- unt si faina pentru uns tava
- zahar pudra pentru ornat
- Pentru inceput dati drumul la cuptor la 200 grade C. Separati galbenusurile de albusuri.
- Mixati bine galbenusurile cu zaharul vanilat si jumatate din cantitatea de zahar pana ce devin cremoase si se topeste zaharul.
- Adaugati untul moale la temperatura camerei si mixati usor , ca sa nu se taie crema.
- Pe urma turnati treptat din laptele de cocos si mixati usor, pana ce inglobati toata cantitatea. Iar aici adaugati si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
- Pe urma adaugati ingredientele uscate, prima data nuca de cocos.
- Pe urma inglobati faina. Poate ca o sa vi se para aluatul putin mai tare, e de vina nuca de cocos, dar nu va faceti griji, urmeaza sa adaugati spuma din albusurile batute si atunci veti obtine compozitia dorita.
- Mixati albusurile cu un praf de sare , apoi adaugati treptat restul de zahar, pana ce obtineti o spuma tare.
- Apoi adaugati cate o lingura de spuma si incorporati totul cu ajutorul unui tel ( cu miscari lente de jos in sus).
- Turnati compozitia obtinuta in tava unsa si coaceti checul aproximativ 40 minute. Incercati cu o scobitoare, daca iasa curata atunci este gata. Lasati sa se raceasca in tava, apoi scoateti checul, pudrati cu zahar si feliati.
Enjoy!!!
Foarte bun checul!
RăspundețiȘtergere