Ingrediente:
Foi:
2 linguri miere
2 linguri cacao
100 gr zahar
5 linguri ulei
1 lingurita bicarbonat de sodiu
2 oua
350 gr faina
1-2 linguri lapte
zeama de la o lamaie
Crema:
500 ml lapte
50 gr amidon
200 gr zahar
2 linguri cacao
esenta de rom
200 gr unt
150 gr visine
Glazura:
100 gr ciocolata cu lapte
2 linguri smantana
In primul rand pregatiti doua cratite, una cu apa, pe care o punem pe foc la incalzit si in cealalta adaugati asa:
ouale, zaharul, mierea, cacao, uleiul. Puneti cratita deasupra celei cu apa ( bain marie) si mixati totul pana ce se ingroasa. Apoi adaugati bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, laptele si faina.
Se framanta si se imparte in trei parti egale. Se intind foile si se coc pe dosul tavii cca 7-10 minute. Foile sunt pentru o tava cu dimensiunile 32/20.
Pentru crema amidonul se amesteca cu zaharul, adaugam laptele si fierbem pana ce se ingroasa, deasupra se pune o folie alimentara si se lasa la rece. Dupa ce s-a racit adaugam cacao si esenta de rom. Untul se mixeaza spuma , apoi se adauga din crema de lapte, amestecam pana ce incorporam toata crema de lapte,
spre final se adauga visinele.
Crema se imparte in doua si se ung foile (foaie + crema + foaie +crema + foaie ).
Se da la rece , pana a doua zi pana ce se inmoaie foile, apoi se glazureaza. Topim ciocolata cu smantana si intindem deasupra prajiturii, racim inca 30 minute apoi portionam.
Pur si simplu este delicioasa!
Pofta dulce!!
Servesc o feliuta de prajitura,si apoi fug la treaba.Pupici multi!
RăspundețiȘtergereCred si eu ca e delicioasa! arata tare bine .
RăspundețiȘtergereminunata !
RăspundețiȘtergerearata tare bine!!!
RăspundețiȘtergereArata daca am timp o sa incerc si aceasta prajitura pentru Paste! Sa ai sarbatori frumoase!
RăspundețiȘtergereSuper arata! Imi place foarte tare combinatia... Am salvat reteta!!!
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite. Pupici
Ce bine arata.... Sarbatori cu bine alaturi de cei dragi!
RăspundețiȘtergereSuperba prajiturica, o trec in listuta mea...
RăspundețiȘtergereSarbatori pascale cu bucurii, fericire si pace, alaturi de cei dragi !
Salvat.Arata foarte bine si e si cu cioco.Sarbatori Fericite!
RăspundețiȘtergereCandva chiar ma gandeam la o prajitura asemanatoare si imi faceam in minte o reteta.Nu stiam ca e deja o reteta si prajiturica are si un nume :)
RăspundețiȘtergereCe bine, acum cand vreau sa o fac , vin la tine si am reteta :))
Paste fericit Adela alaturi de familia ta, numai bine si fericire, tie si celor dragi!
Pupici!
Sarbatori Pascale fericite!
RăspundețiȘtergereSArbatori Fericite, draga Adela!
RăspundețiȘtergereSuper gustoasa!
RăspundețiȘtergerePaste fericit tie si celor dragi tie!
Sarbatori fericite si tot ce va doriti!Pupici!
RăspundețiȘtergereSa ai un Paste fericit si linistit ,te pup Adela.
RăspundețiȘtergereNagyon mutatós, ráadásul csupa csoki... ezt is ki kell próbálnom!
RăspundețiȘtergereUn Paste Fericit plin de dragoste si intelegere alturi de cei dragi!!
RăspundețiȘtergereCand se pune mierea?si este scris un ou la foi sau mai multe?va intreb pentru ca vreau sa fac si eu aceasta prajitura nemaipomenita si vreau s-o fac buna.
RăspundețiȘtergereImi cer scuze pentru greseala, am corectat.
RăspundețiȘtergereDaca mai aveti nelamuriri , puteti sa ma intrebati.
O seara placuta!
Va multumesc foarte mult pentru raspuns si sper ca nu v-ati suparat,dar vreau sa fac prajitura de sf.Mihail si vreau s-o fac la fel de buna ca si a dumneavoastra. Sunt foarte apreciata de sotul meu cand fac retetele dumneavoastra si deaceea va multumesc si va respect pentru tot ceea ce faceti pentru noi cititoarele.
RăspundețiȘtergereNu este nici o suparare, pentru orice detaliu ma puteti intreba, imi cer scuze inca o data , se poate intampla oricui sa mai omita cate ceva. De obicei sunt foarte atenta, si credeti-ma , ca citesc reteta de 2-3 ori inainte de a o posta si sa fiu cat mai inteleasa. Si va multumesc ca imi incercati retetele, sper sa va iasa foarte bine, nu este o reteta grea si pretentioasa.
RăspundețiȘtergereVa multumesc !!
O duminica placuta in continuare!!