Ne place orezul foarte mult, mai putin sotului si este o garnitura ce merge la orice. Acuma, fiind in post gatim si fara carne iar ciupercile sunt un inlocuitor perfect si merge de minune cu orezul.
Aveti nevoie de :
200 gr orez
300 gr ciuperci proaspete
1 foaie de dafin
sare, piper
1 morcov mic
marar uscat
2-3 linguri ulei
Se rup piciorusele ciupercilor si apoi se spala , foarte bine. Se curata palariile de pielite, dar nu este neaparat nevoie, caci sunt pline de vitamine, se spala foarte bine si apoi se taie lamele sau se lasa intregi, in functie de marime.
Se calesc ciupercile in ulei, adaugam morcovul dat pe razatoare, pe ochiul mic, si orezul si se mai lasa sa fiarba impreuna 5 min. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
Se pun 600 ml apa si se fierbe in continuare. Cand s-a evaporat apa, se adauga mararul si foaia de dafin si se trage vasul de pe foc. Acoperim capacul, sa se combine aromele.
Pofta buna!
sursa: Libertatea pentru femei- Retete
Hmm preferatul meu ! ce bine arata!
RăspundețiȘtergereSi mie imi place! Vin la masa.
RăspundețiȘtergereDeosebita poza de prezentare!!!!Neaparat am sa o prepar si eu.Pupici:x
RăspundețiȘtergereHehe,gand la gand!Tot cu niste orez am sa te servesc si eu maine!Pupici!
RăspundețiȘtergereIubesc acest fel de mancare!
RăspundețiȘtergereMultumesc Antonina! Pupici!
RăspundețiȘtergereAlexandrina , te astept cu drag :)! Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc Maria! Pupici!
RăspundețiȘtergereAstept Teo, am sa trec pe la tine sa gust si eu :)! Te pup!
RăspundețiȘtergereSi eu Cristina!
RăspundețiȘtergereUite ca suntem in post si eu orez cu ciuperci nu am apucat sa fac! Arata exact ca al mamei mele, doar ca mama il pregateste la cuptor!!! Mi-e pofta..caci sincer mi-e si foame :P
RăspundețiȘtergereAm sa fac si la cuptor Diana! Este foarte buna si la cuptor! Pupici!
RăspundețiȘtergere