Ingrediente pentru 40 bucati:
125 gr unt/ margarina
100 gr zahar
60 gr miere
50 gr nuca / migdale
1 lingura coaja rasa de lamaie
1/4 de lingurita cuisoara macinata
1 lingurita scortisoara macinata
1/2 lingurita ghimbir proaspat ras
1 lingurita bicarbonat de sodiu
250-300 gr faina
Se topeste untul cu zaharul si mierea, apoi se ia de pe foc si se adauga: nuca/ migdale ( eu am pus nuca) prajita si taiata marunt, coaja rasa de lamaie, cuisoara macinata, scortisoara si ghimbirul ras. Bicarbonatul de sodiu se dizolva in apa fierbinte si se adauga la siropul obtinut si se lasa la racit.
Dupa racire se adauga faina cernuta si se amesteca. Aluatul obtinut se infasoara in folie alimentara si se face un sul cu diametrul de 4 cm si se introduce la frigider timp de 24 ore.
Dupa aceasta racire se scoate si se taie rondele cu grosimea de 1 cm si se aseaza intr-o tava cu hartie de copt cu distanta destul de mare intre ele. Se coc 8-10 min, pana ce devin usor maronii, si se iau cu grija cu un cutit, sunt foarte moi si fragile.
Dupa racire se intaresc , se pastreaza intr-o cutie, apoi iar se inmoaie. Au o aroma foarte placuta, va recomand sa incercati!
Yummy, tare buni biscuiteii!!!Pup si sarbatori fericite!
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite si un an nou plin de realizari. LA MULTI ANI!
RăspundețiȘtergereDeosebiti biscuitii!!!!Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!!!!!
RăspundețiȘtergereScortisoara si migdale :x Yummy Cred ca sunt deliciosi! Sarbatori fericite in continuare!! Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc Licuta! Pupicei!
RăspundețiȘtergereMultumesc Ionela si Dan , asemenea si voua!
RăspundețiȘtergereMultumesc Maria! Sarbatori fericite!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Oana! Asemenea si tie!!
RăspundețiȘtergere