Inca o fripturica care merege perfect pe masa de Craciun sau chiar de revelion si pe care o recomand! Este o friptura suculenta, aspectoasa, care merge langa orice garnitura, este excelenta si usor de pregatit.
Pentru ingrediente aveti nevoie de:
1 bucata costita cu os de 700-800 gr
4-5 bucati carnati de bere
1 morcov
2-3 catei de usturoi
2 cepe
2 foi de dafin
piper boabe
sare, piper negru macinat
100 ml vin alb sec
Se ia costita, se curata daca are pielite, se spala putin si se sterge. Se curata si se spala legumele, morcovul se taie fasii iar ceapa si usturoiul in 4-6 bucati. Se taie costita pe diagonala pe langa oase. Se ia partea fara os si se condimenteaza cu sare si piper apoi asezam carnaciorii de bere, fasii de morcov si usturoi. Asezam partea cu os condimentat peste carnaciori si legam cu o ata de bucatarie. Asezam costita intr-un vas termorezistent, iar langa carne , presaram ceapa taiata, frunzele de dafin si boabe de piper. Turnam vinul si 50 ml apa, acoperim cu un staniol si introducem la cuptorul incalzit la 200 gr cca 30-40 min.
Dupa acea se scoate , se intoarce pe partea cealalta si se introduce la cuptor inca 30 min, neacoperit, stropind din cand in cand cu zeama din vas. Dupa ce este gata se scoate si se aseaza o folie deasupra , sa se odihneasca putin si apoi servim cu garnitura dorita, cu mareee pofta!
Noi am servit cu legume mexicane, delicios!!
Pot sa ii dau un "like" si aici?
RăspundețiȘtergerearata super apetisant!
RăspundețiȘtergerete pup
In ce fel arata! Cum sa nu ne ingrasam de Craciun, mai ales noi cele care citim astfel de bloguri culinare? Felicitari! Te pup dulce!
RăspundețiȘtergereAm avut ceva aemanator de curand dar tot poftesc la fripturica asta!pupici!
RăspundețiȘtergereSalivez in fata calculatorului... Hmmm, ce bine arata...
RăspundețiȘtergereCristina , se poate, de ce nu?! pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc Emily! Te pup!
RăspundețiȘtergereOana eu sunt la dieta!! :))) dar mai gust si asa ceva ! Mananc din orice cate un pic! :) Te pup!
RăspundețiȘtergereStiu Teo si eu am avut pofte cand am vazut friptura ta!! Pupicei!!
RăspundețiȘtergereDaniela , te servesc cu o portie sa-ti treaca pofta! :) Pupicei!!
RăspundețiȘtergereYummy, tare bine arata!!!Pupici!
RăspundețiȘtergereMmmm, ce bunatate...vin la degustat :)
RăspundețiȘtergerepupici!
Yamy..ce bunatate ai aici... Super
RăspundețiȘtergereMultumesc Licuta! Te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Bianca!! Te pup!
RăspundețiȘtergereViolette, te astept cu drag! Pupicei!!
RăspundețiȘtergereTaticule, aici e de mine!! Pai imi vine sa mananc din titlu, nu mai zic de preparatul in sine!! Delicios!!
RăspundețiȘtergereCe bine arata.... imi inchipui si ce buna e... Sunt fana a ruladelor. Sarbatori cu bine alaturi de cei dragi!
RăspundețiȘtergere