vineri, 7 iulie 2017

Tortilla cu pui



Tortillas sau lipii mexicane
Tortillas reprezinta un aliment de baza al bucatariei mexicane, cu toate ca se consuma de-a lungul intregii Americi Latine. Acestea au o forma circulara, pot fi preparate atat din porumb, cat si din faina alba de grau si, cu toate ca poarta acelasi nume, nu trebuie confundate cu tortillas din Spania, care se pregatesc dupa alta reteta.
Cea mai cunoscuta modalitate de preparare a acestor alimente este cea in care boabele de porumb se curata bine si se fierb in apa cu oxid de calciu, pentru ca mai apoi sa se framante pana la obtinerea unei paste consistente. Tortilla din faina de grau se prepara prin amestecul cu apa sau lapte, unt vegetal sau grasime de porc si sare. Masa de faina se framanta alaturi de celelalte ingrediente si se taie in forma circulara, pentru ca mai apoi sa fie introdusa in cuptor, pe o placa de metal sau lut. Forma finala este asemanatoare cu a unei clatite sau a unei lipii libaneze.
Tortilla este un aliment de baza in bucataria mexicana si tine locul painii noastre, putand fi savurata alaturi de o multime de feluri de mancare specifice. Indiferent de venituri sau clasa sociala, tortillas sunt consumate in cantitati uriase pe intreg teritoriul Mexicului si nu numai.

sursa

Umplutura poate sa varieze in functie de ingredientele pe care le aveti, dar condimentele sunt specifice zonei lor cu arome distincte si foarte picante.

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 4 lipii mexicane
  • un piept mare de pui taiat cuburi
  • 200 g sos de rosii pasat
  • 2 catei usturoi tocat fin
  • o ceapa toacata fin
  • condimente mexicane pentru tortilla
  • 1+1 linguri ulei
Pentru servit:

  • salata verde 
  • rosii
  • ceapa rosie
  • castravete ( optional)
  • smantana (optional )
Pieptul de pui se prajeste intr-o tigaie incinsa cu o lingura de ulei. In alta tigaie se caleste ceapa cu usturoiul . Cand este calit turnam sosul de rosii, pe urma adaugam bucatile de piept de pui prajit. Adaugam condimentele mexicane si lasam sa fiarba 10 minute.






Se umple lipiile cu aceasta compozitie.










Apoi se adauga legumele taiate, optional smantana, eu spun sa incercati neaparat pentru ca este mult mai delicioasa. Rulati bine lipiile sa nu iasa sosul, eventual sa impachetati in staniol si savurati cu mare pofta.


 









Un comentariu:

  1. Mulțumesc pentru tot Dr. Makha! După ce te-am contactat pentru a mă ajuta să nu mai divorțez de soțul meu, soțul meu a încetat să completeze actele de divorț și lucrurile sunt mult mai bine acum. După cum ați spus, întregul proces de divorț a fost anulat, femeia rea ​​care crea probleme în căsnicia mea a părăsit soțul meu, iar acum suntem foarte fericiți împreună. Împărtășesc această experiență de viață tuturor celor care se confruntă cu provocări similare în relația lor, căsătorie sau orice altă problemă. , puteți contacta Dr Makha pe WhatsApp +1(815)564-3618
    Ea este pricepută cu următoarele vrăji:
    * vrăji de dragoste
    * vrăji de căsătorie
    * magia banilor
    * vrajă frumoasă
    * vraja norocului
    * Vrăji de atracție sexuală
    * SIDA vindecă magia
    * Casino Cave
    * S-au eliminat pesterile blestemate
    * Vraja de protecție
    * magie la loterie
    * Vrăji norocoase
    * Vraja de fertilitate
    * Inel de telekineză 💍
    E-mail: makharituals@gmail.com
    Whatsapp +1(815)564-3618

    RăspundețiȘtergere