miercuri, 5 iulie 2017

Prajitura cu ricotta si afine



 Simpla si delicioasa sunt cuvintele care descriu aceasta prajitura, combinatia este perfecta din punctul meu de vedere. Gustul acrisor al afinelor se combina perfect cu gustul ricottei, ,,a iesit o prajitura delicioasa!!!,, , spun papilele mele gustative 😍👍.

Ingrediente pentru o tava mica 20/16:

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 250 g branza ricotta
  • 50 g unt topit si racit
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de copt
  • 160 g faina alba
  • 150 g afine

Intr-un castron se bat ouale cu zaharul pana ce se topeste zaharul . Pe urma adaugam untul topit si amestecam.






Apoi urmeaza sa adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Incorporam bine sa nu ramana cocoloase.


 



Iar spre final adaugam branza ricotta. O incorporam asa incat sa mai raman cate o bucata de branza prin compozitia de aluat.






Turnam compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt si nivelam. Deasupra presaram afinele. Se da tava in cuptorul incins prealabila la 180 grade C si se coace timp de 35-40 minute. Icercati dupa 25- 30 de minute cu o scobitoare, daca aveti cuptor cu ventilatie. 






Dupa ce a copt prajitura se lasa la racit in tava. Se pudreaza cu zahar sau daca doriti se poate orna cu frisca sau glazura cu ciocolata. Eu am pudrat cu zahar si sa mancat imediat dupa racire.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu