Zilele trecute mi-am adus aminte de aceasta reteta ramasa in arhiva calculatorului, o reteta pe care o facusem de ceva vreme, aveam niste mere de vara tare faine, nu tocmai potrivite pentru a fi caramelizate, dar pentru ati satisface poftele, perfecte. Acum dragii mei, este sezonul merelor, asadar profitati de ele pentru diferite retete.
Ingrediente:
- 40 g unt
- 4 oua intregi
- 80 g zahar
- 100 g faina alba 000
- 200 ml lapte
- 1 plic zahar vanilat
- 100 g zahar pentru caramelizat
- 250 g mere gata curatate si feliate
- 50 ml apa
- 30 g unt
- 2 linguri zahar brun
- Pentru inceput turnati 100 g zahar intr-un vas de inox si lasati pe foc mic pana ce se topeste si capata o culoare usor maronie.
- Apoi adaugati merele ai apa si lasati sa fiarba pe foc mic cca 10 minute. Dupa acest timp a scazut apa si lasati sa se raceasca.
- Intre timp, ungeti un vas termorezistent cu putin unt, apoi turnati merele caramelizate.
- Bateti ouale cu zaharul si vanilia pana ce devin cremoase.
- Adaugati faina cernuta si amestecati sa nu faca cocoloase , apoi turnati pe rand laptele.
- Turnati compozitia obtinuta peste mere si dati totul in cuptorul incalzit la 160 grade , timp de 20 minute.
- Amestecati untul cu zaharul brun, scoateti sufleul din cuptor si puneti cate o bucatica de unt cu zahar pe ici pe colo , apoi mai introduceti in cuptor pana ce se caramelizeaza zaharul deasupra.
- Deasupra capata o culoare maronie , crocanta, care este absolut delicioasa. Servit cald cu o portie generoasa de smantana!! Fenomenala!! :))))
Pofta dulce!!!!
Daca este cu mere este super buna!Pup la fete!
RăspundețiȘtergereTare buna cred ca a fost!
RăspundețiȘtergerehmmm mi-e pofta!
RăspundețiȘtergerece gustoasa trebuie sa fi fost!
RăspundețiȘtergereCe bunatate!
RăspundețiȘtergereCe-mi place asa aurie si parfumata!! puup
RăspundețiȘtergerebine si gustos arata, imi lasa apa in gura :D...imi place si prezentarea in poze a momentului prepararii ingredientelor si retetei, bravo :D
RăspundețiȘtergereun desert extraordinar de bun si pe deasupra mia facut si o mare placere de al prepara
RăspundețiȘtergere