miercuri, 20 noiembrie 2013

Claoufutis cu mere caramelizate


Zilele trecute  mi-am adus aminte de aceasta reteta ramasa in arhiva calculatorului, o reteta pe care o facusem de ceva vreme, aveam niste mere  de vara tare faine, nu tocmai potrivite pentru a fi caramelizate, dar  pentru ati satisface poftele, perfecte. Acum dragii mei, este sezonul merelor, asadar profitati de ele pentru  diferite retete.


Ingrediente:


  • 40 g unt
  • 4 oua intregi
  • 80 g zahar
  • 100 g faina alba 000
  • 200 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat

  • 100 g zahar pentru caramelizat
  • 250 g mere gata curatate si feliate
  • 50 ml apa

  • 30 g unt
  • 2 linguri zahar brun


  • Pentru inceput turnati 100 g zahar intr-un vas de inox si lasati pe foc mic  pana ce se topeste si capata o culoare usor maronie.
  • Apoi adaugati merele ai apa  si lasati sa  fiarba pe foc mic cca 10 minute. Dupa acest timp a scazut apa si lasati sa se raceasca.







  • Intre timp, ungeti un vas termorezistent cu putin unt, apoi turnati merele  caramelizate.








  • Bateti ouale cu zaharul  si vanilia pana ce devin cremoase.








  • Adaugati faina cernuta si amestecati  sa nu faca cocoloase , apoi turnati  pe rand laptele.







  • Turnati compozitia obtinuta peste mere si dati totul in cuptorul incalzit la 160 grade , timp de 20 minute.








  • Amestecati untul cu zaharul brun, scoateti sufleul din cuptor  si puneti cate o bucatica de unt cu zahar pe ici  pe colo , apoi mai introduceti in cuptor pana ce se caramelizeaza zaharul deasupra.








  • Deasupra capata o culoare maronie , crocanta, care este absolut delicioasa. Servit cald cu o portie generoasa de smantana!! Fenomenala!! :))))
Pofta dulce!!!!










8 comentarii:

  1. Daca este cu mere este super buna!Pup la fete!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce-mi place asa aurie si parfumata!! puup

    RăspundețiȘtergere
  3. bine si gustos arata, imi lasa apa in gura :D...imi place si prezentarea in poze a momentului prepararii ingredientelor si retetei, bravo :D

    RăspundețiȘtergere
  4. un desert extraordinar de bun si pe deasupra mia facut si o mare placere de al prepara

    RăspundețiȘtergere