miercuri, 17 iulie 2013

Chec aperitiv









Una dintre zilele trecute  am pregatit acest chec, pe care l-am  servit la micul dejun langa un ceai.  Fetelor le-a placut tare mult, ele  au intins putin ketchup deasupra si au mancat asa, spuneau :  ,,parca mancam pizza,, :) si asa au mai trecut din poftele pentru pizza :)


Ingrediente:

  •  7 oua mai mici
  • 7 linguri de faina
  • 4-5 linguri de ulei
  • 2 ardei kapia verde
  • 200 g cremvusti - carnaciori
  • 200 g ciuperci
  • 100 g masline negre fara samburi
  • 1 morcov mic
  • 150 g cascaval
  • 150 g telemea
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare, piper negru macinat

  • Intai taiem ciupercile, daca sunt proaspete si le calim in ulei, daca nu puteti folosi ciuperci din conserva si sa adaugati uleiul dupa ce ati adaugat galbenusurile la spuma.





  • Separam albusurile de galbenusuri, apoi batem albusurile cu un praf de sare  pana ce devine tare ca bezeaua, apoi adaugam galbenusurile si mai batem.
  • Adaugam faina amestecata cu praful de copt si incorporam incet sa nu se lase blatul. 






  • Adaugam ciupercile calite, cremvusti taiati rondele mici, ardeii taiati in cubulete, maslinele taiate, morcovul dat pe razatoare  ( ochiul mic), telemeaua sfaramata si piper proaspat macinat.






  •  Amestecam foarte incet sa nu se lase, apoi turnam totul intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.






  • Deasupra presaram cascavalul ras.








  • Introducem in cuptorul incalzit la 180 grade C si lasam pana ce se rumeneste deasupra cascavalul si trece testul scobitorii.
  • Se poate consuma cald cat si rece, iar deasupra se poate  pune ketchup sau servi cu o salata.






POFTA MARE!!!!








3 comentarii: