miercuri, 6 februarie 2013

Supa de salata


O supica delicioasa, plina de verdeata , familiei mele ii place foarte mult, in special cu mamaliguta cu bacon si telemea.

Ingrediente:


  • 2-3 capatane mari de salata verde
  • 50 ml ulei de floarea soarelui / masline
  • 3-4 fire de usturoi verde/ catei de usturoi
  • 1/2 lingurite boia de ardei dulce
  • 2 galbenusuri de ou
  • 250 ml smantana pentru gatit
  • otet dupa gust
  • sare

  • Spalam bine salata si  alegem frunzele, cele mari se rup. Usturoiul se zdrobeste cu lama cutitului apoi se toaca marunt.
  • Punem salata la fiert in apa clocotita cu sare ( nu schimb apa de pe salata)
  • Incingem uleiul,  adaugam usturoiul tocat si lasam la calit cateva secunde sa nu se arda. Se ia deoparte si se adauga boiaua de ardei.
  • Turnam un polonic de apa  de la salata, apoi adaugam in cratita care fierbe salata.
  • Lasam pe foc mic, acoperit pe jumatate cu un capac pana ce fierbe salata. Nu este nevoie de foarte multa fierbere, cca 10-15 minute, apoi se  ia deoparte  sa se raceasca putin
  • Batem galbenusurile cu smantana  si adaugam la supa. Potrivim de sare daca este nevoie si cu otet dupa gust.
  • Se pune cratita inapoi pe foc incet , se lasa sa dea intr-un clocot,  avand grija sa nu se branzeasca.
  • Se serveste calda cat si rece.
  • Pofta mare!!








Nota: Se poate consuma in dieta pentru slabit.

3 comentarii:

  1. O bunatate de supita!!! Chiar ca mi-ai facut pofta..

    RăspundețiȘtergere
  2. E preferata mea in orice sezon! Mi se pare deosebita!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place foarte mult supa de salata!...chiar mi-ai facut pofta.

    RăspundețiȘtergere