vineri, 1 februarie 2013

Mamaliga cu bacon si telemea


O garnitura perfecta pentru supa de salata care va urma.  Va tenteaza mamaliguta?

Ingrediente pentru 4 portii:


  • 800 ml apa
  • 250 g faina de malai grisata
  • sare
  • 200 g bacon
  • 200 g branza telemea ( sa nu fie foarte sarata)
  • 200 g smantana 25% grasime
  • 2-3 linguri ulei


  • Punem apa pe foc sa fiarba,  adaugam sare iar cand a inceput sa dea in clocot adaugam faina de malai. Amestecam energic pentru a nu se forma cocoloase si  lasam 1 -2 minute pe foc.
  • Baconul se taie cubulete  si se prajeste  intr-o lingura de  ulei.  Se rade telemeaua.
  • Se toarna o lingura de ulei intr-un vas mai inalt , apoi se aseaza un strat de mamaliga. Presaram jumatate din bacon si jumatate din telemeaua rasa. Intindem  inca un strat de mamaliga si presaram restul de bacon si telemea. Incheiem cu  un ultim strat de mamaliga.





  • Vasul cu mamaliga se aseaza deasupra unui alt vas cu apa  fierbinte si se da la cuptor pentru 30 minute.
  • Se scoate din cuptor, se portioneaza si se serveste cu multa smantana si supa de salata.






3 comentarii:

  1. O bucatica de tort veritabil!
    Arunca si la mine:) dar ai grija sa nu-i strici forma!

    Weekend fain!

    RăspundețiȘtergere