joi, 21 februarie 2013

Tocana de miel - in felul meu


Va prezint varianta mea de tocana de miel, este o reteta simpla dar delicioasa, va asigur ca va  lingeti pe degete, noi am facut-o :)).

Ingrediente 4 persoane:

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 1 ora




  • 1/2 kg carne de miel ( pulpa, cotlet, coaste)
  • 3 cepe mari
  • 1 ceapa rosie
  • 6 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 lingura rasa  boia de ardei
  • 3-4 linguri suc de rosii / bulion
  • 1 lingurita rozmarin
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml ulei
  • 1/2 lingurita praf chilli
  • sare, piper proaspat macinat
  • patrunjel verde tocat

  • Carnea de miel se spala foarte bine, apoi se sterge putin de apa si se taie cuburi  ( nu foarte mari ).
  • Ceapa, usturoiul si morcovul se curata. Se toaca ceapa si usturoiul marunt, iar morcovul rondele.
  • Calim toate legumele  intr-o tigaie/ cratita cu uleiul incins pana ce devine ceapa sticloasa.





  • Apoi adaugam carnea si mai lasam la foc incet  2-3 minute.
  • Turnam vinul si completam cu apa sa acopere toata carnea si condimentam cu sare, piper proaspat macinat,  boia de ardei, chilli si rozmarinul. 
  • Lasam sa fiarba la foc  potrivit, acoperit pe jumatate cu un capac pana ce fierbe carnea. Daca scade si nu este fiarta se completeaza cu apa fierbinte.
  • Dupa ce a fiert adaugam 3-4 linguri de suc de rosii si mai lasam inca 5 minute. 
  • Servim cu o portie generoasa de mamaliguta, sau piure de cartofi, iar fetelor cel mai mult  le place cu paste.
  • La servire se poate presara praf de chilli pentru un gust mai picant sau verdeata ( frunze de patrunjel)
  • Pofta buna!!!

















4 comentarii:

  1. Noi nu prea mancam miel, dar la cum arata tocana ta, cred ca ne apucam ... Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mielul imi place in orice varianta... asa ca nu refuz vre-o doua portii din varianta ta!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere