marți, 1 aprilie 2014

Placinta cu praz si oua



Ehee, dragii mei  am revenit cu o reteta de placinte delicioasa!!!!! O bunatate, ne-a placut extraordinar de mult!!!

Ingrediente pentru o tava 28/ 22:

Aluat:


  • 300 g faina +50 g pentru masa de lucru
  • 15 g drojdie
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • lapte caldut ( 30-50 ml )
  • 2 linguri smantana
  • un praf de sare
  • o lingurita zahar

Umplutura:

  • 1 praz mare
  • 1 ceapa medie
  • 2 linguri ulei de rapita
  • 150 g cascaval gouda ras
  • 2 oua fierte
  • 1 ou crud
  • sare, piper proaspat macinat
  • 1 galbenus + 1 lingura lapte pentru uns deasupra

  • Cerneti faina intr-un vas cu peretii inalti si presarati un praf de sare deasupra. Zdrobiti drojdia in laptele caldut si adaugati  o lingurita de zahar.
  • Adaugati laptele cu drojdia peste faina, apoi untul la temperatura camerei si smantana.






  • Framantati cu mana aulatul obtinut, pana ce se dezlipeste de pe peretele vasului, pe urma acoperiti  vasul cu un prosop de bucatarie curat si lasati deoparte, pana ce va ocupati de umplutura. Aluatul nu necesita dospire, este suficient timpul in care pregatiti umplutura.






  • Curatati prazul de prima, eventual a doua frunza, apoi taiati in felii subtire partea alba si o parte din partea verde. Tocati ceapa marunt. 







  • Incingeti uleiul intr-o cratita de inox, apoi adaugati ceapa tocata marunt si prazul. Caliti totul pana ce se inmoaie prazul si adaugati sare, piper proaspat rasnit. Cand este gata dati cratita deoparte si lasati sa se raceasca.







  • Dupa  ce a racit, adaugati cascavalul ras, ouale taiate marunt si oul batut, daca  este nevoie condimentati cu sare si piper proaspat rasnit, apoi amestecati totul cu o spatula.









  • Pregatiti tava, asezati hartie de copt in ea.  Rasturnati aluatul pe masa de lucru presarata cu faina, framantati putin, pe urma impartiti aluatul in doua parti egale, intindeti o parte dupa forma tavi si asezati  aluatul in tava.







  • Puneti umplutura deasupra aluatului si nivelati pe toata suprafata. Pe urma intindeti   cel de-al doilea aluat si puneti-l deasupra umpluturii.







  • Amestecati galbenusul de ou cu laptele si ungeti  placinta, pe urma coaceti  in cuptorul preincalzit  circa 50 minute pana ce se rumeneste frumos deasupra.







  • Scoateti placinta din cuptor si daca mai aveti rabdare lasati-l sa se raceasca, apoi portionati dupa placul inimi si savurati!!


Enjoy!!







Un comentariu: