Un alt dulce care ne aduce aminte de vremuri indepartate, adica de copilariile noastre, cred ca toata lumea a mancat cel putin o data in viata papanasi, sau gresesc?
Exista cineva careia/ caruia nu-i plac papanasii fierti, sa ridice mana :))?!!
Reteta este una simpla, doar depinde de cantitatea de ingrediente folosita, aici se poate jongla si cu gustul fiecaruia, adica , daca preferati cu putina scortisoara, sau smantana, sau cu putina dulceata, sau simplu, presarati zahar deasupra.
Ingrediente:
600 g branza de vaci
150 g gris
50 g faina
sare
2 oua
50 g unt
100 gr pesmet
Se trece branza de vaci prin sita sau se freaca bine sa se omogenizeze.
Se adauga grisul, faina, ouale batute spuma cu un praf de sare si se amesteca totul.
Compozitia se imparte in bucati mici si se dau forma rotunda.
Ca sa nu se lipeasca de mana, se pot da prin faina, apoi se fierb in apa clocotita cu sare.
Papanasii sunt gata cand se ridica deasupra apei, dar se mai dau in cateva clocote.
Se scot cu o spumiera, fara sa se sfarame.
Se topeste untul, apoi se adauga pesmetul, se amesteca si se lasa cateva minute, avand grija sa nu se arda.
Se adauga papanasii si se rostogolesc prin pesmet.
Se servesc cu smantana, dulceata sau se presara zahar si scortisoara.
Sunt deliciosi in toate variantele.
Pofta mare!!
Alte retete pe care le recomand:
Tare buni si pufosi sunt!Pupici!
RăspundețiȘtergereIsteni:) Tehéntúrós gombóc igaz?
RăspundețiȘtergereCe fain sunt, imi aduc aminte de copilarie cand mereu o rugam pe mama sa-mi faca! Super buni!
RăspundețiȘtergereAstept curierul,am auzit ca mi-ai trimis cateva bucati din astea;nu am mancat niciodata!:)
RăspundețiȘtergereFoarte frumosi si pufosi!!
RăspundețiȘtergereBuni buni! Vreau si eu!
RăspundețiȘtergereimi place!!pup
RăspundețiȘtergereFoarte buni!
RăspundețiȘtergere