sâmbătă, 20 octombrie 2012

Tort diplomat cu jeleu de portocale


Un tort ratacit , de care am dat zilele trecute, desi nu sunt cele mai reusite poze, m-am gandit ca merita sa o postez, deoarece este un tort bun si racoritor.


Ingrediente pentru o forma cu diametrul 30:


500 ml lapte
4 galbenusuri
50 gr amidon
5 linguri zahar
500 ml frisca
10 g gelatina granule
coaja de la o portocala ( bio daca se poate)
2-3 plicuri cu zahar vanilat
16 bucati piscoturi
150 ml suc de portocale

150 ml suc de portocale
2 linguri zahar
1plic Tort- Jelle Dr Oetker alb


felii de portocale


Se pune pe foc laptele si se lasa sa se infierbante, la foc incet.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si vaniliile, apoi adaugam amidonul, si amestecam usor.
Laptele fierbinte se toarna in fir subtire peste galbenusuri si se amesteca in continuu.
Dupa ce  am turnat laptele, se pune pe foc si se lasa sa se ingroase, amestecand in continuu.
Se ia cratita de pe foc , se acopera cu o folie alimentara si se lasa la racit.
Intre timp batem frisca si hidratam gelatina.
Coaja de portocale se taie in bucatele mici.
Dupa ce sa racorit  crema , se dizolva gelatina si se adauga la crema, se amesteca foarte bine.
Se lasa la racit apoi se incorporeaza frisca batuta si coaja de portocala.
Se ia o forma cu peretii detasabili , se aseaza piscoturi inmuiate cu zeama de portocale .
Crema obtinuta se toarna peste piscoturi si  se da la rece pentru o ora.
Apoi se pregateste jeleul.
Cele 2 linguri de zahar se amesteca cu plicul de jeleu si se toarna zeama de la portocale amestecand.
Se pune pe foc si se lasa un minut, se amesteca si se toarna apoi peste tort.
Se da iar la rece inca o ora.
Deasupra se orneaza cu felii de portocale.
Se scoate marginea formei si se serveste.






Pofta dulce!!
O feliuta racoroasa Brrrr si pentru voi!!







Se vede clar ca a fost facuta azi vara, nu?!! :))
Ador bujorii!!!







14 comentarii:

  1. Mmm, un tortulet aromat si delicios!!!Minunat arata!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicios, ai are o culoare tare frumoasa! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Un adevarat deliciu tortul tau! Superb!

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicatesa aceasta arata senzational! Am o pofta de ceva dulce, cum nu iti imaginezi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine ca nu mai este incarcat de fructe,deasupra!
    O idee salvata!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce tort frumos!!! Vreau si eu o portie!!

    RăspundețiȘtergere
  7. De szép! Én milyen jó, hogy leírtad a receptjét, régen nagyon szerettük a cukrászdait.

    RăspundețiȘtergere
  8. ❤Mă servesc si eu cu o felie ca tare dor am de o bucata diplomat :).Arata tare yumyum!

    RăspundețiȘtergere
  9. foarte bun tortul!arata de revista!

    RăspundețiȘtergere