O mancare delicioasa din legume si ultima din acest an, adica, ma refer la legumele proaspete din gradina,
profitati daca mai gasiti pe piata.
Ingrediente:
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 1 morcov
- o radacina de patrunjel
- 1 dovlecel mic
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei kapia rosu
- 1 vanata
- o mana de mazare ( 100 gr)
- o mana de varza taiata grob
- 2 cartofi
- 2-3 rosii
- frunze de patrunjel
- sare, piper negru
- 50 ml ulei
- Curatam si spalam legumele.
- Ceapa si usturoiul se toaca marunt, morcovul si patrunjelul se dau pe razatoare ( ochiul mare). Dovlecelul, ardeii, vanata ( se sareaza putin sa iasa amareala, apoi se spala si se scurg bine de apa) si cartofii se taie cuburi. Rosiile se decojesc si se taie cuburi mici.
- Calim ceapa in ulei, pana devine sticloasa, apoi adaugam radacinoasele (morcovul si patrunjelul ), lasam sa se inmoie si ele.
- Apoi adaugam asa : ardeii, cartofii, dovlecelul, vanata, varza, mazarea si usturoiul.
- Lasam toate legumele sa se caleasca inca vreo 5 minute, apoi condimentam cu sare si piper si turnam 100 ml apa.
- Lasam sa fiarba, iar cand a scazut apa, adaugam rosiile decojite si tocate. Dam totul in cateva clocote, daca este necesar mai adaugam sare si piper.
- Cand sunt gata presaram patrunjel verde tocat si servim imediat.
Enjoy!!
Daaa, ma faci sa ma intristez acum ca a plecat vara...si toamna imediat :D Dar ghiveciul e super, bun si sanatos! Pupici
RăspundețiȘtergereTare mult imi place!!
RăspundețiȘtergereDelicioasa!
RăspundețiȘtergerenu prea comentez dar apreciez faptu ca mancarea este facuta ptr mancat si nu ptr poza:P
RăspundețiȘtergere