luni, 29 octombrie 2012

Ghiveci de legume





O mancare delicioasa din legume si ultima  din acest an,  adica, ma refer la legumele proaspete din gradina,
profitati daca mai gasiti pe piata.



Ingrediente:



  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • o radacina de patrunjel
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1  vanata
  • o mana de mazare ( 100 gr)
  • o mana de varza taiata grob
  • 2 cartofi
  • 2-3 rosii 
  • frunze de patrunjel
  • sare, piper negru
  • 50 ml ulei


  • Curatam si spalam legumele.
  • Ceapa si usturoiul se toaca marunt, morcovul si patrunjelul se dau pe razatoare ( ochiul mare). Dovlecelul, ardeii,  vanata ( se sareaza putin sa iasa amareala, apoi se spala si se scurg bine de apa) si cartofii se taie cuburi.  Rosiile se decojesc si se taie cuburi mici.
  • Calim ceapa in ulei, pana devine sticloasa, apoi adaugam radacinoasele (morcovul si patrunjelul ), lasam sa se inmoie si ele.
  • Apoi adaugam asa : ardeii, cartofii, dovlecelul, vanata, varza, mazarea si usturoiul.
  • Lasam toate legumele sa se caleasca inca vreo 5 minute, apoi condimentam cu sare si piper  si turnam 100 ml apa.
  • Lasam sa fiarba,  iar cand a scazut apa,  adaugam rosiile decojite si tocate.  Dam  totul in cateva clocote, daca este necesar  mai adaugam sare si piper.
  • Cand sunt gata presaram patrunjel verde tocat si servim imediat.






Enjoy!!





4 comentarii:

  1. Daaa, ma faci sa ma intristez acum ca a plecat vara...si toamna imediat :D Dar ghiveciul e super, bun si sanatos! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. nu prea comentez dar apreciez faptu ca mancarea este facuta ptr mancat si nu ptr poza:P

    RăspundețiȘtergere