miercuri, 24 octombrie 2012

Pulpe de pui cu vinete, dovlecei si rosii


     In vara aceasta am pregatit foarte multe retete cu vinete,  iar aceasta este una dintre ele , si vreau sa va spun ca inca mai prepar in diverse combinatii. Va recomand sa faceti acelas lucru, cat mai sunt pe piata,  bineinteles daca va plac, pentru ca o sa regretati :).
     Reteta este una simpla in combinatie cu dovlecei, rosii si am servit cu paste ( spaghetti in cazul nostru), am facut-o si cu carne de porc, este excelenta.




  • 6 pulpe de pui (ciocanele)
  • 1 vanata mare
  • 1 dovlecel (200 g)
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 crenguta cimbru proaspat
  • 4oo gr rosii in suc propriu
  • sare, piper proaspat rasnit
  • 50 ml ulei masline/ floarea soarelui
  • 100 ml vin alb
  • patrunjel verde tocat



  • Pulpele de pui se curata si se spala. Vanata se taie cuburi , se sareaza si se lasa cca 15-20 min, sa iasa amareala din ea, apoi se spala sub apa rece si se scurg bine de apa. Dovlecelul se taie cuburi, iar ceapa si usturoiul  se taie grob.
  • Se toarna o parte din ulei intr-o tigaie  si se incinge, apoi adaugam pulpele condimentate cu sare si piper proaspat rasnit si lasam sa se prajeasca  3-4 minute. Apoi scoatem pulpele intr-un vas termorezistent.
  • Turnam restul de ulei in tigaia care s-au prajit pulpele si adaugam ceapa verde. Lasam  1 minut apoi adaugam vanata, dovlecelul si usturoiul. Lasam sa se caleasca si adaugam rosiile taiate cuburi si sucul. Condimentam cu sare, piper  ( nu foarte mult) si lasam sa scada.
  • Transferam legumele in vasul cu pulpele, adaugam cimbrul si turnam vinul. Acoperim cu hartie de copt si introducem in cuptorul incalzitcca 30 min, apoi fara hartie inca 15 minute.
  • Deasupra se presara patrunjel verde tocat.
  • Servim cu paste, piure de cartof sau mamaliguta.
  • Pofta buna!!












3 comentarii: