In vara aceasta am pregatit foarte multe retete cu vinete, iar aceasta este una dintre ele , si vreau sa va spun ca inca mai prepar in diverse combinatii. Va recomand sa faceti acelas lucru, cat mai sunt pe piata, bineinteles daca va plac, pentru ca o sa regretati :).
Reteta este una simpla in combinatie cu dovlecei, rosii si am servit cu paste ( spaghetti in cazul nostru), am facut-o si cu carne de porc, este excelenta.
- 6 pulpe de pui (ciocanele)
- 1 vanata mare
- 1 dovlecel (200 g)
- 2 fire ceapa verde
- 1 capatana de usturoi
- 1 crenguta cimbru proaspat
- 4oo gr rosii in suc propriu
- sare, piper proaspat rasnit
- 50 ml ulei masline/ floarea soarelui
- 100 ml vin alb
- patrunjel verde tocat
- Pulpele de pui se curata si se spala. Vanata se taie cuburi , se sareaza si se lasa cca 15-20 min, sa iasa amareala din ea, apoi se spala sub apa rece si se scurg bine de apa. Dovlecelul se taie cuburi, iar ceapa si usturoiul se taie grob.
- Se toarna o parte din ulei intr-o tigaie si se incinge, apoi adaugam pulpele condimentate cu sare si piper proaspat rasnit si lasam sa se prajeasca 3-4 minute. Apoi scoatem pulpele intr-un vas termorezistent.
- Turnam restul de ulei in tigaia care s-au prajit pulpele si adaugam ceapa verde. Lasam 1 minut apoi adaugam vanata, dovlecelul si usturoiul. Lasam sa se caleasca si adaugam rosiile taiate cuburi si sucul. Condimentam cu sare, piper ( nu foarte mult) si lasam sa scada.
- Transferam legumele in vasul cu pulpele, adaugam cimbrul si turnam vinul. Acoperim cu hartie de copt si introducem in cuptorul incalzitcca 30 min, apoi fara hartie inca 15 minute.
- Deasupra se presara patrunjel verde tocat.
- Servim cu paste, piure de cartof sau mamaliguta.
- Pofta buna!!
Delicioasã combinatia :)
RăspundețiȘtergereVinetele, rosiile si dovleceiii sunt o combinatie irezistibila...
RăspundețiȘtergereO combinatie de legume minunata.Imi place.Pup!
RăspundețiȘtergere