marți, 23 septembrie 2014

Fettuccine cu spanac, pui si ciuperci



Ce poate fi mai simplu  atunci cand vi acasa de la servici obosita, fara nici un chef, iar cand vine vorba de mancare  si iti pui intrebarea ,,oare ce sa mai gatesc ?,, atunci iti vin in ajutor aceste retete simple si usor de pregatit, nu necesita foarte mult timp si ai un pranz sau o cina rapida.
Eu zic ca merita sa incercati aceasta reteta si asa aveti timp de altceva.


Ingrediente pentru 4 portii:


  • 300 g piept de pui
  • 150 g ciuperci din conserva
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper negru proaspat rasnit
  • 1/2 lingurita praf de chilli
  • 250 ml smantana pentru gatit ( minim 20 %)
  • 400 g paste fettuccine cu spanac proaspete
  • 50 parmesan ras

  • Carnea de pui se taie in cuburi . Incingem uleiul de masline intr-o tigaie, pe urma  adaugam pieptul de pui si sotam carnea timp de 5 minute. Condimentam cu sare, piper proaspat rasnit si praful de chilli.







  • Pe urma adaugam ciupercile scurse din conserva si usturoiul tocat marunt.








  • Pastele se fierb in apa clocotita cu putina sare. Cred ca gasiti aceste paste in oricare hypermarket sau supermarket.








  • Turnam  peste  carne si ciuperci circa 50 ml din apa de la paste si lasam sa fiarba pana ce scade.







  • Spre final adaugam smantana pentru gatit si lasam  sa mai fiarba  circa 5 minute.








  • Se scurg pastele de apa in care au fiert si se adauga imediat la carne. Se scutura putin tigaia si se servesc imediat.
  • Deasupra presaram parmesan ras.
Enjoy!!
Merita incercata!!








2 comentarii:

  1. E o reteta chiar buna de incercat. Rapida si delicioasa, asa cum imi place mie! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun bun! De tot! Ceva exact pentru mine!

    RăspundețiȘtergere