vineri, 4 mai 2012

Ficatei si ciuperci gratinati cu cascaval afumat



O cina usoara si foarte buna, pentru iubitorii de ficatei si ciuperci.  Noua ne-a placut tare mult, puteti servi alaturi de o salata de sezon, este excelenta!


Ingrediente:
250 gr ficatei de pui
4 ciuperci mari
1 ceapa
2 linguri ulei
sare, piper
2 oua
100 gr smantana
50 gr cascaval afumat
 patrunjel verde
1 lingura pasta de ardei
1 lingura faina
1 lingura de ulei
30 gr pesmet


Se curata si se spala ficatei, ciupercile se curata, se spala si se taie felii, ceapa se toaca marunt.
Calim ceapa in doua linguri de ulei, apoi adaugam ciupercilesi lasam pana ce scade apa lasata de ele. Adaugam ficatei si lasam 10 minute la foc mic, sub capac.






Spre final condimentam cu sare si piper.
Se unge un vas termorezistent cu ulei si se presara cu pesmet, apoi turnam cantitatea de ficatei si ciuperci, nivelam si asezam felii de cascaval afumat.
Separat, batem ouale cu un praf de sare si piper, adaugam pasta de ardei, verdeata, smantana si amestecam.
 Adaugam  o lingura de faina (sa nu fie cu varf), apoi turnam peste cascaval.
Introducem vasul in cuptorul incalzit si lasam pana ce se rumeneste.






Pofta buna!!















8 comentarii:

  1. O bunatate ai pregatit tu aici!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bunatati,toate adunate aici,imi place!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa combinatie înca nu am încercat, dar sigur mi-ar place! merci!

    RăspundețiȘtergere
  4. Iubesc tare mult ficateii, iar preparatul este unul tare interesant!

    RăspundețiȘtergere