miercuri, 18 mai 2011

Paprikas de pui


Imi place paprikasul, imi aduce aminte de copilarie cand mama sau bunica ne gatea si atunci cand o gatesc eu parca tot nu-i asa de bun ca si cel facut de mama... sper sa ajung clipa cand copii mei sau nepoti mei ( am de gand sa traiesc atata :)) ) sa gandeasca sau macar sa-si aduca de aminte gustul copilariei...
varianta mea este:
1 pui sau pulpe de pui
1 ceapa
1 ardei galben
1 ardei rosu sau pasta de ardei
2-3 linguri ulei
sare, piper
boia de ardei dulde
1 lingura faina
200 gr smantana
frunze de patrunjel (optional)

Eu am avut pulpe intregi de pui, le-am curatat, am spalat si taiat in 2, curatam ceapa, o taiem marunt, taiem ardei, dupa preferinta... calim ceapa in 2-3 linguri de ulei, adaugam ardeiul galben si rosu (eu am mai avut pasta de ardei facut de mine ) , lasam putin la calit, apoi adaugam carnea, condimentam si mai lasam 1 min la foc potrivit, amestecand... adaugam 2 lingurite de boia de ardei dulce apoi turnam apa cat sa acopere carnea... se lasa pana ce fierbe carnea dar sa nu lasati sa scada de tot sosul format, mai adaugat putina apa daca a scazut... scoatem carnea  pe o farfurie...

...intr-un bol punem smantana, adaugam faina si amestecam sa nu fie cocoloase adaugam din sosul de pui si amestecam apoi turnam in cratita ce a fiert carnea si lasam sa se ingroase pe foc mic...punem inapoi carnea si mai lasam 1 min pe foc mic, adaugati frunze de patrunjel tocat...

... serviti alaturi de o mamaliguta mare de tot, asa cum am facut eu...
POFTA BUNA!

4 comentarii: