sâmbătă, 6 septembrie 2014

Kulcha ( Paine indiana ) - Provocarea Secreta August





Dragii mei,  azi avem paine indiana in meniul nostru din bucataria Elenei si cu aceasta reteta particip la Provocarea Secreta , gazda in luna aceasta fiind chiar Elena.
Reteta este una foarte simpla dar pe mine m-a cucerit din prima, merg de minune langa o salata sau e consumate la micul dejun cu unt deasupra.


Ingrediente:


  • 2 cup de faina alba
  • 1 cup iaurt  cu quark ( am avut eu 0,9 % )
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • seminte de care va plac ( susan , chimen, susan negru , etc) eu am folosit de susan




  • Faina se pune intr-un vas si se presara zaharul, sarea si bicarbonatul de sodiu.
  • Pe urma adaugam uleiul si iaurtul, se amesteca foarte bine si obtineti un aluat destul de elastic.






  • Se lasa la odihnit vreo 15 minute ca sa lucreze bicarbonatul cu iaurtul.









  • Se fac  bilute din acest aluat , mie mi-au iesit mai multe pentru ca tigaia a fost prea mica.








  • Se ia cate o biluta de aluat si se intinde destul de subtire, se presara in acelas timp semintele de susan , ca sa fie  integrate in lipie, dar sa se vada in acelas timp, treceti cu sucitorul peste.







  • Coaceti intr-o tigaie incinsa fara grasime, la foc potrivit pe ambele parti, pana ce vedeti ca se fac basici si se ridica.







  • Cam asa arata gata intoarsa pe o parte. La sfarsit eu nu am mai picurat ulei pentru ca am uitat, dar au iesit grozav de bune.








  • O sectiune, gata sa fie mancata!!! Raman pufoase, moi si elastice, nu sunt crocante.



Un comentariu:

  1. salut iubitorii de bucătărie
    pentru bucataria dvs ceea ce aveți nevoie
    condimente, Legume, fructe, Aperitive, Bauturi, furculiță, cutit, lingura
    Dacă vrei mai mult.... situl Anuntul-galben.ro site de anunturi gratuite noi din Romania este dispoziția dumneavoastră..

    RăspundețiȘtergere