Dragii mei, azi avem paine indiana in meniul nostru din bucataria Elenei si cu aceasta reteta particip la Provocarea Secreta , gazda in luna aceasta fiind chiar Elena.
Reteta este una foarte simpla dar pe mine m-a cucerit din prima, merg de minune langa o salata sau e consumate la micul dejun cu unt deasupra.
Ingrediente:
- 2 cup de faina alba
- 1 cup iaurt cu quark ( am avut eu 0,9 % )
- 2 linguri de ulei
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- seminte de care va plac ( susan , chimen, susan negru , etc) eu am folosit de susan
- Faina se pune intr-un vas si se presara zaharul, sarea si bicarbonatul de sodiu.
- Pe urma adaugam uleiul si iaurtul, se amesteca foarte bine si obtineti un aluat destul de elastic.
- Se lasa la odihnit vreo 15 minute ca sa lucreze bicarbonatul cu iaurtul.
- Se fac bilute din acest aluat , mie mi-au iesit mai multe pentru ca tigaia a fost prea mica.
- Se ia cate o biluta de aluat si se intinde destul de subtire, se presara in acelas timp semintele de susan , ca sa fie integrate in lipie, dar sa se vada in acelas timp, treceti cu sucitorul peste.
- Coaceti intr-o tigaie incinsa fara grasime, la foc potrivit pe ambele parti, pana ce vedeti ca se fac basici si se ridica.
- Cam asa arata gata intoarsa pe o parte. La sfarsit eu nu am mai picurat ulei pentru ca am uitat, dar au iesit grozav de bune.
- O sectiune, gata sa fie mancata!!! Raman pufoase, moi si elastice, nu sunt crocante.
salut iubitorii de bucătărie
RăspundețiȘtergerepentru bucataria dvs ceea ce aveți nevoie
condimente, Legume, fructe, Aperitive, Bauturi, furculiță, cutit, lingura
Dacă vrei mai mult.... situl Anuntul-galben.ro site de anunturi gratuite noi din Romania este dispoziția dumneavoastră..