marți, 30 septembrie 2014

Cotlete de porc cu usturoi si lime


O friptura simpla si aromata este intodeauna binevenita in meniul nostru, fie de porc, pui, vita, etc,  doar carne sa fie :)))))


Ingrediente pentru 4 portii:


  • 8 felii cotlete de porc fara os
  • 1 lime ( coaja rasa + zeama )
  • 1 capatana usturoi
  • sare, piper negru proaspat rasnit
  • ulei de masline / floarea soarelui / rapita
  • 50 ml vin alb

Simplu de tot:
  • Cotletele gata feliate se aseaza intr-un vas termorezistent, se condimenteaza pe o parte si cealalta cu sare si piper proaspat rasnit. Pe urma asezam usturoiul  taiat fasii, coaja de lime rasa, apoi se stropeste cu ulei de masline / floarea soarelui/ rapita. Turnam vinul si acoperim cu o folie de aluminiu sau hartie de copt. Introducem in cuptorul preincalzit la 200 grade C si lasam circa 30 minute.
  • Dupa cele 30 minute descoperim de folie, stropim cu zeama de lime si mai lasam inca 10- 15 minute la 150 grade C. Stropiti in acest timp cu sosul din tava sa nu devina uscate cotletele.






  • Serviti alaturi de garmitura si salata dorita.
  • Pofta mare sa aveti!! :)






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu