O friptura simpla si aromata este intodeauna binevenita in meniul nostru, fie de porc, pui, vita, etc, doar carne sa fie :)))))
Ingrediente pentru 4 portii:
- 8 felii cotlete de porc fara os
- 1 lime ( coaja rasa + zeama )
- 1 capatana usturoi
- sare, piper negru proaspat rasnit
- ulei de masline / floarea soarelui / rapita
- 50 ml vin alb
Simplu de tot:
- Cotletele gata feliate se aseaza intr-un vas termorezistent, se condimenteaza pe o parte si cealalta cu sare si piper proaspat rasnit. Pe urma asezam usturoiul taiat fasii, coaja de lime rasa, apoi se stropeste cu ulei de masline / floarea soarelui/ rapita. Turnam vinul si acoperim cu o folie de aluminiu sau hartie de copt. Introducem in cuptorul preincalzit la 200 grade C si lasam circa 30 minute.
- Dupa cele 30 minute descoperim de folie, stropim cu zeama de lime si mai lasam inca 10- 15 minute la 150 grade C. Stropiti in acest timp cu sosul din tava sa nu devina uscate cotletele.
- Serviti alaturi de garmitura si salata dorita.
- Pofta mare sa aveti!! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu