vineri, 12 septembrie 2014

Zucchini cu creme fraiche si marar plus piept de pui sotat


Cred ca a venit timpul sa postez si aceasta reteta, tinand cont ca inca mai sunt dovlecei pe piata. Am  fost rugata de mai multe persoane sa scriu reteta mai rapede, dar din anumite motive nu am putut, asadar imi cer mii de scuze.  Sper sa va fie pe plac si sa incercati reteta.


Ingrediente:


  • 2-3 zucchini  (mai mici )
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline / floarea soarelui / rapita
  • sare
  • 1 lingura faina
  • 200 g creme fraiche 
  • marar proaspat tocat

  • 600 g piept de pui taiat cuburi
  • sare, piper negru proaspat rasnit
  • boia de ardei dulce
  • ulei de masline / floarea soarelui  / rapita

  • Se spala zucchinii si se curata de coaja ( sau se pot lasa asa ). Usturoiul se curata si se toaca marunt. Dovleceii se dau pe razatoare, ochiul mare si se sareaza putin. Se dau deoparte pentru 10 minute. Dupa cele zece minute se storc bine .
  • Intr-o un vas incingem ulei de masline si adaugam usturoiul tocat marunt. Lasam cateva secunde pana ce lasa din aroma si apoi adaugam dovlecelul scurs.
  • Calim 2-3 minute alaturi de usturoi, pe urma turnam cca 200 ml apa si lasam sa fiarba 10 minute.






  • Intre timp amestecam faina cu creme fraiche , adaugam o lingura din zucchini si amestecam. Turnam  totul in vas  adaugam sare dupa gust si amestecam. Lasam sa dea intr-un clocot pana ce se ingroasa sosul si presaram cu marar proaspat tocat.











  • Se pune o tigaie pe foc, turnam  ulei de masline si lasam sa se incinga putin, aveti grija sa nu se arda. Adaugam pieptul de pui, condimentam cu sare, boia de ardei dulce si piper proaspat rasnit si sotam carnea pana ce se rumeneste frumos.




  • Servim alaturi de zucchini, delicioasa  mancarea!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu