Daca e weekend sa fie ,, Weekend cu spor,, iar luna aceasta gazda este Monica Horoiu . De aceasta data Monica ne-a provocat sa gatim retete cu peste, cu fructe sau salate. Ca de obicei am ales ceva dulce, din retetele ei cu fructe.
Ingrediente:
Blat:
- 5 oua
- 5 linguri de zahar ( 125 g )
- 5 linguri de ulei ( 50 ml )
- 1/2 cana faina ( 125 g )
- 1/2 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
- un praf de sare
Crema:
- 200 g branza de vaci
- 50 g mascarpone
- zahar pudra vanilat dupa gust ( eu am pus 3 linguri)
- cateva prune taiate cuburi
- zahar pudra pentru ornat
- Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana ce obtinem o spuma tare. Pe urma adaugam galbenusurile si mai mixam cateva minute. Apoi turnam uleiul in fir subtire si mixam.
- Spre final adaugam ingredientele uscate, cacao faina si praful de copt si amestecam cu miscari lente sa nu se lase spuma.
- Turnam compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzitla 180º C timp de 30 minute. ( dupa cuptorul meu )
- Dupa coacere se lasa la racit apoi se taie blatul in doua.
- Pentru crema puneti branza de vaci si mascarpone intr-un bol si amestecati, apoi adaugati zaharul praf dupa gust.
- Adaugati prunele taiate cuburi si amestecati.
- Asezati crema intre blaturi si dati prajitura la rece pentru o ora, apoi pudrati cu zahar, portionati si serviti.
Pofta dulce!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu