Ingrediente:
600 gr carne tocata de porc
1 ceapa mare
1 kg cartofi
2 oua
50 gr cascaval
30 gr pesmet
1 lingura patrunjel verde tocat
sare, piper
2-3 linguri ulei
100 gr smantana
2-3 rosii
Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu sare ( tot cu coaja), dupa ce au fiert se curata si se taie rondele.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei, apoi adaugam carnea tocata si lasam sa se caleasca 6-7 min. Adaugam sare si piper dupa gust si patrunjelul verde tocat.
Se unge un vas termorezistent cu ulei si se tapeteaza cu pesmet, asezam un strat de cartofi, condimentam, un strat de carne, ( jumatate din cantitatea de carne ) rosii taiate felii subtiri. Apoi adaugam , cartofi, rosiile taiate , strat de carne si ultimul strat de cartofi. Se condimenteaza cu sare si piper, iar deasupra se toarna un amestec facut din ouale batute cu smantana, apoi se presara cu cascavalul ras.
Se introduce in cuptor si se tine pana se rumeneste.
Tipsuri: Se poate servi cu sos tomat.
Eu am renuntat sa prajesc cartofii, am preferat fierti, sau puteti taia cartofii in felii subtiri ( cruzi ) si adauga straturi de carne si de rosi si sa introduceti la cuptor. (am sa incerc si aceasta varianta)
Pofta mare!!
Tot eu sunt.Uite asa ceva nu am facut demult,trbuie sa ma apuc de treaba.
RăspundețiȘtergereTe pup!
Ce pofta mi-ai facut... N-am mai pregatit de foarte mult timp musaca.. Pup
RăspundețiȘtergereImi place preparatul asta mult de tot. Il facem si noi destul de des la mine acasa
RăspundețiȘtergereDelicioasa musacaua ta:)!!!!Yammy,yammy...!
RăspundețiȘtergereeste una din mancarurile mele preferate !
RăspundețiȘtergereMusacaua o mananc orican cu placere!!Pupici!!Weekend placut!!
RăspundețiȘtergereDe nagyon jól néz ki! Igazán fincsi lehet!
RăspundețiȘtergere