luni, 14 mai 2012

Risotto cu ceapa verde



Risottoul ramane in topul preferintelor mele (la garnituri ), prefer si in locul cartofilor.  De data aceasta am ales cu ceapa verde, daca tot este sezonul verdeturilor, profitam cat putem.  Este o varianta simpla, dar delicioasa.



Ingrediente:



3 fire ceapa verde
2 linguri ulei de masline
250 gr orez cu bob lung
750 ml supa de pui/ de legume
sare, piper


Ceapa verde se curata si se spala, apoi se taie marunt, inclusiv partea verde, apoi se caleste in uleiul de masline, 1-2 minute. Apoi adaugam orezul spalat in mai multe ape si mai lasam cateva secunde. Se condimenteaza cu sare si piper, apoi turnam supa de pui.
Se fierbe la foc mic pana ce orezul absoarbe toata supa. 






Se serveste alaturi de friptura dorita.
Pofta buna!!












8 comentarii:

  1. Imi place tare mult ceapa verde si o folosesc ori de cate ori am ocazia.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Simplu si gustos... Eu am facut in seara asta, dar am aruncat in el, bucatele micute de kaiser afumat... hmmm... bun, bun... Mie imi place pilaful in toate variantele posibile... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  3. I just could not leave your website prior to suggesting
    that I actually enjoyed the standard info an individual supply for your visitors?
    Is going to be back often to check up on new posts
    My site :: MEDAL OF HONOR WARFIGHTER mods

    RăspundețiȘtergere