duminică, 16 martie 2014

Tort cu doua blaturi, crema de vanilie cu piersici, crema de cocos si doua aniversari


Luna aceasta este foarte importanta pentru mine, pentru ca sarbatoresc mai multe evenimente si anume doua aniversari, bloguletul meu si ziua mea de nastere si nu doar pentru ca m-am nascut eu , ci pentru ca luna Martie este plina de viata, incepe sa renasca totul !!! Intodeauna simt ca pluteste ceva in aer, nu pot sa descriu sentimentul, doar ca ma face sa ma simt minunata!



Ingrediente pentru o tava 36/ 22:

Blatul 1:


  • 8 oua mici
  • 4 linguri apa
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 30 ml ulei
  • 40 g cacao
  • 1 lingurita praf  de copt 
  • o priza de sare

Blatul 2:

  • 6 albusuri de ou
  • 200 g zahar
  • o priza de sare
  • 2 linguri faina
  • 75 nuca  taiata grob si prajita
  • 100 g visine
  • 1/2 lingurita praf de copt
Crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri
  • 450 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 50 g amidon alimentar
  • 50 g zahar vanilat
  • 100 ml frisca naturala
  • 10 g gelatina
  • un compot mare de piersici + sucul de la compot pentru insiropat
Crema de cocos:

  • 300 ml frisca
  • 100 g zahar pudra
  • 200 ml lapte de cocos
  • 20 g gelatina
Pentru decor: 

  • 600 ml  frisca naturala
  • 2 linguri zahar pudra
  • piersici, visine

  • In primul rand pregatim crema 1, care necesita putina racire.
  • Punem laptele la infierbantat ( fiert inainte),  mixam galbenusurile cu zaharul si vanilia pana ce se albesc, apoi adaugam amidonul si amestecam. Turnam laptele fierbinte in fir subtire peste galbenusuri, pe urma punem pe foc si amestecam pana ce se ingroasa. Deasupra asezam o folie alimentara .
  • Batem frisca lichida si o lasam deoparte . Hidratam gelatina in 2-3 linguri  de suc din compot, apoi o dizolvam pe baie de abur. Turnam gelatina dizolvata in crema de vanilie calduta si  amestecam foarte bine. Dupa ce a racit crema , incorporam frisca batuta. 
  • Pentru blatul 1 , separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile cu apa si un praf de sare, apoi adaugam pe rand cate o lingura de zahar. Batem pana ce obtinem o bezea tare, apoi adaugam galbenusurile si uleiul, mai  batem cu telul pana ce isi mareste putin volumul. Pe urma adaugam igredientele uscate, praful de copt, cacao si faina amestecata. Incorporam cu miscari foarte lente, apoi turnam compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt. Coacem blatul in cuptorul preincalzit timp de 30 minute la 180 grade C.
  • Scoatem blatul lasam sa se raceasca , apoi il taiem in doua.
  • Pentru blatul 2, batem albusurile cu o priza de sare, apoi adaugam treptat zaharul si batem pana ce obtinem o bezea tare. Adaugam  faina amestecata cu praful de copt, nuca  si visinele. Compozitia obtinuta o turnam in tava cu hartie de copt si coacem pana ce devine maroniu deasupra.
  • Pentru crema 2, batem frisca  cu zaharul pana ce se intareste, apoi adaugam cate o lingura de lapte de cocos . Hidratam gelatina in 3-4  linguri de suc din compot, apoi o  dizolvam pe baie de abur.
  • Adaugam putina crema in gelatina si o amestecam , apoi turnam gelatina in crema  si o mixam  foarte repede.
  • Pentru asamblarea tortului, asezam un blat de cacao, insiropam cu suc din compot, asezam piersici taiate, apoi turnam crema de vanilie deasupra. Asezam blatul cu nuca si visine, apoi turnam crema de cocos si asezam   blatul de cacao insiropat. Lasam tortul la rece pana a doua zi, pe urma il ornam.
  • Mixam frisca lichida cu cele doua linguri de zahar pudra . Frisca obtinuta  o intindem pe tort, apoi decoram cu  fructe. 
Miiii de scuze pentru ca nu am facut poze in timpul pregatiri, nu am avut timpul necesar!! :)

Pofta dulce!!!
Enjoy!!















7 comentarii:

  1. La multi ani si multa fericire. LMA si blogului tau.
    Sa ai o Primavara frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani si din partea mea !
    Tortul , dupa cum arata in poze, nu am nici o indoiala ca e o bunatate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mortal !
    Toate retetele tale sunt grozave !

    RăspundețiȘtergere
  4. Era sa uit .

    LA MULTI ANI FERICITI !

    RăspundețiȘtergere