sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Toba de porc in cutisin


Dragi mei, nici anul acesta nu a lipsit toba de porc de pe masa noastra. In fiecare an pregatesc si este nelipsit din meniul nostru. Reteta este una simpla , mostenita de la bunicii mei, la fel pregateste mama si  la fel pregatesc si eu :)



Ingrediente:



  • 1 cap de porc ( nu foarte mare, tot cu urechi )
  • 1 limba de porc
  • 2 rinichi
  • 1 inima
  • sare, piper negru macinat
  • boia de ardei dulce
  • usturoi dupa gust
  • cutisin (1-2 m)

  • Capul de porc se curata foarte bine si se spala, la fel se procedeaza cu restul maruntaielor.
  • Se pune totul impreuna la fiert in apa clocotita cu sare si se fierbe la foc mic, pana ce cade carnea de pe oase.
  • Dupa ce a fiert se scoate carnea si se ia de pe oase.
  • Se taie dupa preferinta, mai marunt sau in bucati mai mari, eu am facut in ambele variante. Maruntaiele se taie la fel si se amesteca cu carnea.
  • Usturoiul se toaca foarte marunt si se adauga la carne. Adaugam condimente ( sare, piper boia de ardei ) dupa gust. 
  • Ca sa nu fie prea seaca se toarna din  zeama  care a fiert carnea.
  • Se umple cutisinul  si se leaga foarte strans la capete. Se lasa la rece o zi doua apoi se afuma. Se poate consuma si proaspata,  neafumata, care cum doreste.

Pofta buna!!!
 





Toba de anul trecut taiat in bucati mai mari.













2 comentarii:

  1. La Multi Ani, Adela !
    Ce-i ala cutisin ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Un an nou fericit!!
    Cutisinul este o membrana falsa sa zic asa, in care se face salamul. La noi se vinde la metru sau jumatate de metru , in carmangerii :) Pupici!!

    RăspundețiȘtergere