Dragi mei, nici anul acesta nu a lipsit toba de porc de pe masa noastra. In fiecare an pregatesc si este nelipsit din meniul nostru. Reteta este una simpla , mostenita de la bunicii mei, la fel pregateste mama si la fel pregatesc si eu :)
Ingrediente:
- 1 cap de porc ( nu foarte mare, tot cu urechi )
- 1 limba de porc
- 2 rinichi
- 1 inima
- sare, piper negru macinat
- boia de ardei dulce
- usturoi dupa gust
- cutisin (1-2 m)
- Capul de porc se curata foarte bine si se spala, la fel se procedeaza cu restul maruntaielor.
- Se pune totul impreuna la fiert in apa clocotita cu sare si se fierbe la foc mic, pana ce cade carnea de pe oase.
- Dupa ce a fiert se scoate carnea si se ia de pe oase.
- Se taie dupa preferinta, mai marunt sau in bucati mai mari, eu am facut in ambele variante. Maruntaiele se taie la fel si se amesteca cu carnea.
- Usturoiul se toaca foarte marunt si se adauga la carne. Adaugam condimente ( sare, piper boia de ardei ) dupa gust.
- Ca sa nu fie prea seaca se toarna din zeama care a fiert carnea.
- Se umple cutisinul si se leaga foarte strans la capete. Se lasa la rece o zi doua apoi se afuma. Se poate consuma si proaspata, neafumata, care cum doreste.
Pofta buna!!!
Toba de anul trecut taiat in bucati mai mari.
La Multi Ani, Adela !
RăspundețiȘtergereCe-i ala cutisin ?
Un an nou fericit!!
RăspundețiȘtergereCutisinul este o membrana falsa sa zic asa, in care se face salamul. La noi se vinde la metru sau jumatate de metru , in carmangerii :) Pupici!!
De unde se cumpara cutisinul? Va multumesc!
RăspundețiȘtergereEu am cumparat de la o carmangerie. Ar trebui să aibe .
Ștergere