vineri, 9 noiembrie 2012

Krantz




Azi va prezint o prajitura tare draga mie :))), o praji eleganta, pufoasa, cremoasa, si crocanta.
Nu este greu de facut , nu necesita foarte mult timp si pe deasupra este delicioasa,  ramane la atitudinea voastra , sa va spuneti parerea in acest caz.



Ingrediente:


Blat:



  • 7 albusuri de ou
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca macinata
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit  de sare

Crema:


  • 7 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 2-3 plicuri  zahar vanilat ( 20-30 g )
  • 200 g unt la temperatura camerei

Krantz:


  • 100 g zahar
  • 50 g nuca

  • Albusurile se mixeaza spuma  cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce devine o spuma tare.
  • Adaugam nuca macinata  si faina amestecata cu praful de copt. Se incorporeaza cu o paleta avand grija sa nu se lase spuma.
  • Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzit cca 30 minute. Se incearca cu o scobitoare, daca iasa curata atunci este gata copt blatul. Apoi se scoate si se lasa la racit.




  • Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul, apoi se pune la bain- marie pana ce se ingroasa, in acest timp se amesteca ca sa nu se prinda de fundul cratitei. Se lasa la racit
  • Untul se spumeaza cu cele 2-3 vaniliii, se poate folosii pastaie sau esenta de vanilie. 
  • Dupa ce sa racit  crema de galbenusuri , se adauga treptat la unt, si se amesteca cu atentie sa nu se taie.
  • Crema obtinuta se intinde deasupra blatului.
  • Topim zaharul avand grija sa nu se arda si adaugam nuca taiata, si lasam cateva secunde, apoi turnam pe un staniol.
  • Se da la rece sa se intareasca, apoi se impacheteaza staniolul si se zdrobeste cu  sucitorul.
  • Krantzul se presara deasupra prajiturii.





  • Se da  la rece , apoi se portioneaza.

Pofta dulce!!!






























13 comentarii:

  1. Minunat arata, iar ingredientele ma fac sa cred ca este exact pe gustul meu! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nagyon szépek ezek a szeletkék:)

    RăspundețiȘtergere
  3. M-ai poftit, am venit..., trei bucati le-am "sterpelit"... Acum vreau o bucata adevarata, altfel cum fac sa maninc si eu ceva bun ?! Pupici si week-end placut !

    RăspundețiȘtergere
  4. Nagyon-nagyon fincsi lehet, odavagyok a karamellért. Talán meg is sütöm holnapra:-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Vai, cred ca e grozav de buna!! Arata super! Pupicei

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce bine arata, servesc si eu o feliuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Megsütöttem karácsonyra, nagyon finom volt! Köszi a receptet!

    RăspundețiȘtergere
  9. hhhmmm, crocanta, delicioasa si pufoasa arata, a iesit super si deja ma bate gandul la o felie :D

    RăspundețiȘtergere